В переддень новорічно-різдвяних свят прикордонники посилили заходи з охорони державного кордону України.

Про це йдеться на офіційному сайті Державної прикордонної служби України.

"Наразі Державною прикордонною службою України у взаємодії з правоохоронними органами та службами суміжних країн вжито всі можливі заходи для забезпечення безпечного та максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього залучено необхідну кількість прикордонних нарядів та визначено резерви, до перевірок та оглядів задіяні службові собаки й використовуються усі можливі технічні засоби", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники особливо уважно будуть перевіряти громадян, які є вихідцями з країн так званого міграційного ризику. Зокрема, перевірятимуть на наявність зброї, вибухових чи радіоактивних речовин.

Нині на державному кордоні України є великий наплив громадян. Загалом тільки протягом останніх двох передсвяткових діб співробітники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже півмільйона осіб. Із них до України потрапили близько 260 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами Державної прикордонної служби України, особлива увага буде приділятися функціонуванню контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що розташовані на лінії зіткнення в районі проведення ООС.

Нагадаємо, у святкові дні на кордонах очікується ажіотаж. У зв'язку з цим українців просять уникати закордонних поїздок на автомобілях. Через різке збільшення іноземних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та різдвяних свят, генеральне консульство України в Любліні рекомендувало подорожуючим уникати подорожей автомобілями через кордон з Польщею.

Як повідомляв "Знай.ua", у Харкові російські пропагандисти знімали відео про жахи життя в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що українець на кордоні заховав все цінне у несподіваному місці.