У Львові вандали спиляли шестиметровий дубовий хрест на на місці спільної молитви кількох громад міста на горі Баба Род. Він простояв там 25 років.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив священик Української греко-католицької церкви Михайло Городиський.

"Як прикро, що у "християнському" Львові, де стільки християн, де так багато храмів, хтось і сьогодні дозволяє собі підняти руку на Святе", -йдеться в дописі Городинського.

"В перші дні нового 2019 року на горі Баба Род, що на вул. Старознесенській, було вчинено акт вандалізму. Невідомі особи знищили 6-ти метровий дубовий хрест, який простояв тут більше 25 років і був місцем спільної молитви для декількох громад Львова», – зазначив священик.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Інцидент стався у четвер, 4 січня. Невідомі знищили шестиметровий дубовий хрест на вулиці Старознесенській.

Хрест до руйнування

Користувачі соціальної мережі активно відреагували на повідомлення. "Дуже шкода - це пам'ятка багатьох років. Ну що ж, раз так -поставимо гранітний, щоб було не по зубах", "Як так можна?! В голові не вкладається!!!", "Перевертні", - написали вони у коментарях.

Нагадаємо, що Facebook видалив сторінку львівської спільноти під назвою "Varta 1", яка налічувала понад 430 тисяч учасників. Спільноту видалили вже не вперше.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що на майдані Незалежності у Хмельницькому невідомі збезчестили меморіальну дошку з фото героїв Небесної сотні та загиблих українських захисників.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що у Львові у середу, 2 січня, під час проведення ремонтних робіт стався обвал, у результаті якого постраждав працівник ЛМКП Львівтеплоенерго.