Новорічні свята у самому розпалі і українці традиційно вітають своїх рідних та друзів. Навіть ті, хто живе за кордоном не залишаться без подарунка. От тільки українцям пересилання тепер влетить у кругленьку копійку після ухвалення нового закону про оподаткування міжнародних пересилань.

Згідно документа, вартість посилки тепер залежить від її розмірів, ваги і вмісту, а також від країни доставки. Перед тим як відправитися у відділення пошти, варто вивчити ціни.

В Україні послуги міжнародної доставки пропонують "Укрпошта" та "Нова Пошта". Обидві компанії встановили для посилок ліміт у 30 кг.

УКРПОШТА

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо ви хочете відправити невелику посилку (до 10 кг), вам вона обійдеться від 1,5 до 6 доларів. Кінцева вартість залежить від країни, куди пересилаєте.

відправлення літаком буде дорожчим - від 3,4 до 9 доларів.

Відзначимо, що крім вартості доставки кілограмів клієнту Укрпошти доведеться заплатити ще 12-30 доларів за оформлення посилки.

Не вигідно буде відправляти сувеніри зі скла, фарфору тощо. за крихкий вантаж перевізник здере 50% від тарифу + 205 ПДВ. Також вам доведеться заплатити збори в 2 долари і ще 0,5% оголошеної вартості.

Таким чином, щоб переслати 15 кг улюбленого посуду бабусі з оголошеною вартістю 100 доларів у Чехію, вам доведеться сплатити 65,3 долара (1810 гривень). Відправлення такого ж вантажу до Франції обійдеться вже в 78,6 долара (2179 гривень).

НОВА ПОШТА

Компанія відправляє посилки за кордон лише зі столиці України. Том вам доведеться спочатку відвідати Київ і лише тут відправити подарунок друзям з кордон.

Особливість тарифної сітки цієї компанії в тому, що вартість (в залежності від країни) розраховується як плата за перший кілограм (850 – 950 гривень) і ще 75 – 100 гривень – за кожен наступний. У вартість закладено ПДВ і доставку посилки додому.

Є і приховані платежі. Наприклад, якщо посилка коштує понад 22 євро, вам доведеться додатково заплатити 30 євро митного збору. Для доставки у важкодоступні регіони ЄС компанія вимагає додатково 3300 гривень.

Відправлення 15 кілограмів бабусиного посуду в Чехію обійдеться вам в 2,9 тис. гривень, а до Франції – в 3,1 тис. гривень.

З ПОЛЬЩІ

Якщо ви переюуваєте на теритрії Польщі, вам вигідніше буде відправит посилку звідти. В сусідній країні тарифи доступніші, ніж у нас.

І не лише у польщі. В більшості сусідніх з Україною держав міжнародні пересилання вигідніші.

Найзручніше відправляти посилку з польського Перемишля. Місто знаходиться всього за 12 км від кордону з Україною і пов’язане залізничним сполученням зі Львовом. Дорога займає в середньому 2,5 години і коштує (в залежності від поїзда і класу вагона) від 170 до 420 гривень в один кінець.

Наприклад, в DHL відправка посилки вагою до 30 кг в країни Європи обійдеться в 68 –199 злотих (500 – 1460 гривень), в залежності від країни та обсягу.

Усе та ж відправка посуду вагою в 15 кг в Чехію з польського відділення DHL обійдеться вам всього в 530 гривень, а до Франції – в 750 гривень. Це втричі дешевше, ніж пропонує "Укрпошта", і в 4-6 разів дешевше, ніж послуги "Нової пошти".

Додамо, соцопитування показали, що 48% українців мають близьких родичів та друзів, що працюють, навчаються чи постійно живуть за кордоном. Тому сьогодні міжнародними пересиланнями користуються мільйони наших громадян.

Нагадаємо, Укрпошті та новій пошті дозволять здійснювати обмін валют.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, скільки заплатять українці за посилки, що приходять з-за кордону.

Раніше портал Знай.ua писав, що ще подорожчає в 2019 році для українців.