Судова війна компаній Нафтогаз і Газпром триває. Проте національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" згодна в деякому роді піти назустріч Газпрому, відкликати свій позов в Стокгольмський арбітраж або переглянути його. Звісно, не просто так. Є одна умова. Так, російська компанія повинна погодитися укласти з Нафтогазом довгостроковий транзиторний контракт.

Про це глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив в ефірі одного з українських телеканалів. "Нафтогаз" подав в суд новий позов проти "Газпрому" на 12 мільярдів доларів. Головне підставу цього позову – втрата вартості нашої ГТС з-за того, що "Газпром" побудує обхідні потоки і не виконає свої зобов'язання перед "Нафтогазом". Фактично, ми говоримо російським колегам: якщо ви будуєте (обхідні маршрути - УНІАН) і не хочете транспортувати, то компенсуйте. Якщо ви хочете транспортувати і готові підписати довгостроковий контракт за європейськими правилами, з гарантіями, що ці гроші ви нам заплатите, ми готові відмовитися від позову, або переглянути його, або змінити його", - сказав Коболєв. "Ми комунікували цей меседж Європейської комісії і нас почули. Ми готові це питання, якщо нам акціонер погодить, покласти на стіл переговорів з «Газпром». Мета проста – збереження транзиту по території України", - додав він.

Нагадаємо, нові субсидії боляче вдарять по кишенях українців. Платіжки роздує.

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у вигляді "живих" грошей.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Про це повідомили представники НАК "Нафтогаз".

Фахівці зазначають, якщо такі субсидії не надійдуть на рахунок вчасно, то українцям доведеться платити повний розмір платіжки.

Компанія пропонувала, щоб українці отримували "живі" гроші на власний рахунок і самостійно, без перешкод розпоряджалися ними. Одночасно грошима і далі будуть розпоряджатися постачальники послуг, пояснили в Нафтогазі.

27 грудня 2018 року уряд ухвалив постанову про перехід до системи надання субсидій у грошовій формі. Тепер субсидії будуть нараховуватися на персональні рахунки споживачів в Ощадбанку, які вони повинні попередньо відкрити.

Споживачі будуть отримувати платіжки, в яких буде вказано, скільки компослуг покриє субсидія, інші громадяни сплачують самостійно. З банку прийде повідомлення, скільки ще потрібно доплатити за комуналку.

Додамо, що з нового року українці будуть більше платити за опалення. З 1 січня почали діяти нові тарифи.Крім опалення подорожчало і гаряче водопостачання.

Нагадаємо,цигарки, газ та інтернет: що і наскільки подорожчає з Нового року.