Одразу у двох обласних центрах України, Луцьку та Одесі, оголосили карантин у школах через високий рівень захворюваності на кір, грип та ГРВІ.

Це підтвердив в ефірі одного з телеканалів начальник управління освіти Луцької міськради Зіновій Лещенко.

"Спостерігається картина збільшення захворювання не тільки на кір, але місцями вже є і грип в досить такій непростої форми. Є захворювання на ГРВІ. Таким чином, ми перестрахувалися, тому що, що гріха таїти, є діти в школах і дитсадках нещеплені", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як відомо, у Луцьку на кір захворіло понад 200 школярів. Медики припускають, що карантин не тільки зупинить процес поширення хвороби, а й дасть батькам час на вакцинацію. Зараз в Луцьку закриті всі 27 шкіл. Можлива дата закінчення карантину - 21 січня.

При цьому в одеських школах також введено карантин на тиждень. З 1 жовтня 2018 го до 6 січня 2019 року в Україні зареєстровано 2 439 032 чоловік, хворих на грип та ГРВІ. Зараз епідемічні пороги перевищені в двох областях: Київській (на 2,8%) і Житомирській (на 7%). В цілому по Україні захворюваність на 17,6% менше епідемічного порогу.

Також з початку 2018 року на кір захворіло понад 52 тисячі українців. Важливо відзначити, що з початку 2018 від ускладнень кору померло 16 осіб: 12 дітей і четверо дорослих.

Дивіться: Які симптоми захворювання на кір та хто у групі ризику - лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв

Нагадаємо, три райони Дніпра залишаться без електроенергії, відключення світла пов'язано з технічним обслуговуванням. Як повідомляв "Знай.ua", в Україні набули чинності поправки до Кримінального кодексу щодо сексуального насильства і зґвалтування, нові правила діють за аналогічними нормами, які існують сьогодні у більшості розвинених країнах, в тому числі США. Також "Знай.ua", названо найбільш комфортне для життя місто України.