У районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу загинули троє бійців так званих "ЛДНР".

Про це повідомив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузянік, передає 18 січня прес-служба Міноборони.

Проте під час несення служби поранення отримав один український герой. Також відомо, що протягом доби проросійські бойовики понад 10 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

"Стан здоров'я українського воїна характеризується як задовільний, його доставили у військовий госпіталь і надали медичну допомогу. В даний час життя військовослужбовця ніщо не загрожує", - сказав він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що на території окупованої частини Донецької області бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" вирішили знову провести воєнні навчання.

Пушилін заявив, що Україна нібито порушує "всеосяжне різдвяне перемир’я". Тому ватажок терористів оголосив про проведення "планових навчань" "народної міліції" "ДНР".

У той же час, за словами Пушиліна, навчання будуть носити "виключно оборонний характер", і спрямовані на "зміцнення обороноздатності" псевдореспубліки та "підняття морального духу" бойовиків.

Крім того варто відзначити, що експерт з нацбезпеки і перший віце-президент Національної академії наук Володимир Горбулін зазначив, що Путін виробив власний сценарій завершення війни на Донбасі, який його максимально влаштовує.

Експерт вважає, що одним з рішень війни на Сході України може стати перетворення окупованого Донбасу на “українську Чечню”.

"Ось так звана опозиція обіцяє за п’ять-шість тижнів вирішити проблему Донбасу. На яких умовах, хотів би запитати. На російських? Тобто створити там "українську Чечню". Київ буде вкладати у відновлення зруйнованої інфраструктури гроші, а управляти регіоном реально буде Росія, про що і мріє пан Путін", – зазначив експерт.

Горбулін вважає, що на сьогодні від колишнього Донбасу практично нічого не залишилося, однак це не означає, що на Україну можна повісити подібний "вантаж".

"З Донбасу вивезено все. З Донецька – завод хімічних виробів (був одним з кращих) і "Топаз", де виробляли "Кольчугу", з Рубіжного на Луганщині – завод "Зоря" , який виготовляв балістичне тверде паливо (входив до трійки кращих в СРСР після хімкінського в Підмосков’ї і Бійського на Алтаї). Донбас зруйнований. Путін хоче повісити на Україну такий тягар, який неможливо буде збалансувати", - каже він.

Нагадаємо, Путіна потролив відомий сатирик, живіт надірвати можна.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗСУ гідно відповіли бойовикам за своїх і зрівняли 12 терористів з землею.

Також "Знай.ua" писав, що голова ОБСЄ шокований умовами життя на Донбасі та закликав усіх працювати краще.

Що чекає Донбас в 2019? | Донбас.Реалії