В Україні показники смертності майже вдвічі перевищують показники народжуваності.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Наразі вже відомо, що на 100 померлих припадає 58 новонароджених. Більше того у держстаті зазначили, що станом на кінець минулого року населення України зменшилось на понад 200 тисяч.

"Чисельність населення в Україні станом на 1 грудня 2018 року становила 42,177 млн ​​осіб. Кількість населення в Україні протягом січня-листопада 2018 року зменшилася на 208,8 тисячі осіб", - інформує Держстат.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того варто відзначити, що у 2018 році народжуваність в Україні загалом впала на 7%. Так, якщо за перші 11 місяців минулого року в Україні народилося 312,6 тисяч малюків, то за аналогічний період 2017 році - 335,5 тисяч.

Проте дані Держстату не враховують інформацію з тимчасового окупованого Криму і ОРДЛО.

Разом з тим варто відзначити, що Польща продовжує втрачати українських заробітчан – чесних, працьовитих і неконфліктних українців масово переманюють інші країни. Так, у Чехії стартувало лобіювання спрощення працевлаштування для громадян країн, які не є членами ЄС.

Місцева статистика свідчить, що робочі руки у Чехії нині в дефіциті: на роботу в різні галузі виробництва в Чехії потрібні майже 100 тисяч чоловік.

Відзначається, що за офіційними даними в 2018 році на 320 тис. відкритих на чеській біржі праці вакансій, було всього 230 тис. шукачів

Влада країни поки що гальмують розгляд спрощення працевлаштування для не евросоюзовцев, унаслідок можливого падіння рівня оплати для самих чехів.

У зв'язку з цим уряд Чехії висунув альтернативну пропозицію: поступове збільшення зарплат чеським працівникам з одночасним залученням робочої сили з країн, союзних з ЄС. Відзначається, що в деяких регіонах Європейського Союзу ситуація з безробіттям досягла апогею.

Проте чеські роботодавці не мають наміру чекати, їм необхідно закрити питання з кадрами як можна скоріше.

"Якщо це буде зроблено, то відкриється можливість для ще більшої кількості українців знайти легальну роботу в Чехії, де чисельність населення скорочується, а кількість пенсіонерів зростає. Щоб зберегти високі соціальні стандарти всередині країни, потрібно створювати нові робочі місця і залучати іноземних працівників", — розповіла президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник.

Нагадаємо, суми в платіжках змусили українців хапатися за серце, чиновники розводять руками.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям відповіли на болючі питання про субсидію.

Також "Знай.ua" писав, що підсумки роботи Кабміну за 5 років очима простого українця.

У 2017 році населення України скоротилося на 100 тисяч