Одним з найважливіших правил в загартуванні є регулярність. Саме тому варто регулярно пірнати а ополонку, а не лише на Водохреща.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, системне загартовування має великий перелік переваг: краще працює серце, налагоджується сон, пригнічуються запальні реакції і навіть збільшується тривалість життя. Про це вона написала в Facebook, повідомляє видання "Хвиля".

Результати деяких досліджень свідчать, що любителі загартовуватися вдвічі рідше хворіють в порівнянні з людьми, які цього не роблять.

"Коли ми пірнаємо в холодну воду - відбувається потужний викид адреналіну. Далі вибухає феєрверк нейромедіаторів - речовин, які змушують відчувати підйом і енергію. Саме тому після пірнання в ополонку або навіть після холодного душу ми відчуваємо себе супергероями" - пояснила Супрун.

При цьому вона підкреслила, що щоб відчувати всі переваги загартовування, треба це робити систематично.

"Якщо ж ви вирішили спробувати загартовувати свій організм, то робити це слід поступово, в теплу пору року, повільно знижуючи температуру води. Так, взимку ви зможете зайти в ополонку без шкоди для здоров'я. Один з найпростіших варіантів, з яких можна почати загартовування водою в будь-який час року, - контрастний душ", - порадила в. о. міністра.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, при всіх плюсах водохресного купання, воно має досить значний список протипоказань. Лікарі попередили, кому ополонка протипоказана.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун розповіла про зміни в медицині в 2019 році

Також Знай.ua писав, Уляна Супрун пояснила, що таке згода на близькість