Під час прийняття на роботу роботодавці звертають увагу не лише на "бездоганне" резюме. Під час співбесіди спливають особистісні якості, які можуть або дуже зацікавити рекрутера, або ж вам посади не бачити.

Експерти розповіли, у якій послідовності рекрутер оцінює кандидата і на які якості найбільше звертає увагу, - пише НВ.

На що звертають увагу

Особиста симпатія рекрутера – найважливіший фактор при прийнятті на роботу. Вона впливає на оцінку у 90% випадків.

Але чим досвідченіший рекрутер, тим менше шансів у кандидата.

Запізнення

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ніколи не запізнюйтесь на співбесіду, але і надто зарано приходити теж не найкращий варіант. Таким чином ви можете знизити свої шанси на третину. Запізнення може говорити, що ви не відповідальна людина.

Можуть також звернути увагу, чи кандидат привітав він присутніх, чи посміхається, наскільки впевнено рухається.

Миттєва відповідь на перше запитання дозволить зрозуміти, як швидко людина вхоплює суть. Завжди оцінюють досвід, у яких компаніях і на яких посадах людина працювала, які функції виконувала. До цього фактору додають досягнення на попередньому місці роботи.

Також враховують відповідність очікувань щодо зарплати врахують.

Мотивація чи професійні якості

Вимоги до кандидата можуть відрізнятися залежно від компанії або посади, зазначила HR-експерт кадрового порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Тому HR-спеціаліст може відфільтрувати кандидатів за одними якостями, а менеджер – за іншими. Менеджер дивиться на професійну підготовку і на те, чи підійде людина у сформований колектив.

"Є професії, у яких дуже важливі базові знання, тому що без них людина не зможе працювати. Якщо немає базових знань у такого фахівця, як лікар, вчитель, архітектор, агроном, про яку мотивацію ми можемо говорити? Вона є, але вона є вторинною. ", – зауважила Пашкіна.

Час змінює вимоги до кандидатів

Під час співбесіди завжди звертають увагу, чи відповідають цінності кандидата цінностям компанії. Важливі також референси – відгуки про працівника від попереднього роботодавця. Без них топ-менеджер не затверджує керівників середньої або першої ланки.

Професійні вміння та знання звісно ж мають вагу, однак часто бувало, що і без цього кандидат своїм прагненням вчитися та цілеспрямованістю підкорював роботодавців.

"Мой опыт подсказывает, что гораздо проще добавить профессиональных навыков человеку, который просто горит вашим проектом или вашим бизнесом. Она научится и принесет больше инициатив и больше пользы своей эффективностью, чем пытаться как-то привлечь внимание специалиста очень высокого уровня, который, например, не заинтересован в бизнесе, не заинтересован в том, чтобы развивался этот отдельный проект", – отмечает специалист.

Напомним, специалисты рассказали, какую работу сегодня ищут студенты и почему отдавать предпочтение так называемое поколение Z.

Как сообщал ранее Знай.иа, власть активно борется с безработицей. В то же время центры занятости предлагают более 150 тысяч вакансий.

Также Знай.иа писал, что насколько многие работодатели задолжали работникам.

Смотрите: Какого уровня жизни ждать украинцам в 2019 году