Міністерство у справах ветеранів запропонувало підвищити штраф за відмову водіїв громадського транспорту безкоштовно перевозити ветеранів.

Новостворене міністерство ветеранів передало законопроект у профільний комітет Верховної Ради, говорить Ірина Фриз у своєму Facebook

ветерани
ветерани

Законопроект стосується підвищення штрафу за відмову водія громадського транспорту в перевезенні пільговиків. З хамством і відвертим порушенням закону в цій сфері ветерани стикаються часто. Ми значно підвищили штраф, тому сподіваюся, що бажаючих відмовити ветерану в пільгах на проїзд стане менше, – підкреслює Фриз.

Проте, конкретна сума штрафу так і не названа.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Наголошується, що поки безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення ветеранів може спричинити штраф у розмірі від 8 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До того ж, Фриз каже, що її міністерство також подало законопроект про законодавче врегулювання створення Єдиного державного реєстру ветеранів.

"Ідея його створення обговорюється вже давно. Сподіваюся, законопроект буде прийнятий у стислі терміни, що дозволить нам почати роботу над нормуванням порядку адміністрування, доступу та використання реєстру", – каже Ірина.

Вона зазначає, що реєстр дозволить провести аудит, систематизувати пільги і зробити прозорою і зрозумілою роботу держави з ветеранами, а також стане базою для розробки онлайн-платформи "Е-Ветеран".

Нагадаємо, Родичі убитого ветерана АТО Олійника втомилися чекати, нападник досі не наказ: пролилася кров

У Києві під будівлею Шевченківського райсуду активісти провели невеликий пикет з вимогою активізувати судовий процес над вбивцею ветерана АТО. Відомо, що небайдужі громадяни принесли під суд ніж, фарбу і створили сцену з тілом накрите простирадлом.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Банда відморозків жорстоко розправилася з беззахисним пенсіонеркою: ходили до неї три рази

Також Знай.ua" писав про те, що Ветеран АТО створює неймовірно реалістичні ляльок: повинна важити, як реальний дитина і навіть пахнути їм