"Нафтогаз України" висунув дві умови для безоплатної установки лічильників для населення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів, що державний монополіст завжди підтримував встановлення газових лічильників для населення, проте що компанія не має жодних відповідних повноважень.

"Нафтогаз завжди підтримував прозорий облік споживання газу. На жаль, в парі споживач-облгаз "Нафтогазу" ніде немає. Що для цього потрібно змінити? Ми як "Нафтогаз" підтримуємо цю ініціативу, але нам потрібен контракт зі споживачем, з тією людиною, яка хоче поставити лічильник", - сказав він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Більше того Коболєв розповів, що всім домогосподарствам доведеться підписати договір з "Нафтогазом". Така "схема" вже відпрацьована в Кіровоградській області.

Також існує й друга умова за якої "Нафтогаз" погодиться встановити лічильники. Зокрема, йдеться про зміну фінансового плану компанії.

"Як тільки кошти та їх джерела в нашому фінансовому плані будуть передбачені, ми зможемо зробити це тим споживачам, які стануть клієнтами НАК" Нафтогаз України "через нашу газопостачальних компаній", - заявив Коболєв.

За підрахунками "Нафтогазу", кількість абонентів без лічильників становить близько 3 млн осіб. Роздрібна вартість лічильника газу, який може встановлювати "Нафтогаз", становить близько 1200-1300, в разі оптової закупівлі ціна буде нижче.

Разом з тим варто відзначити, що український уряд зобов'яже "Нафтогаз" забезпечити домогосподарства газовими лічильниками. І ще плюс до добрих новин, компанія поставить прилади обліку за свій рахунок.

Прем'єр вважає, що відповідальність за забезпечення населення газовими лічильниками лежить на плечах виробників і постачальників газу.

"Одним з пунктів рішення, яке ми сьогодні приймемо, буде рішення про те, щоб рекомендувати "Нафтогазу України" забезпечити всіх громадян України безкоштовними лічильниками", - заявив прем'єр.

Мінекономрозвитку у фінансовому плані НАК передбачити відповідні кошти. Гройсман додав, що встановлення безкоштовних лічильників повинно пройти в мінімальні терміни. Однак, з приводу зниження тарифів прем'єр не сказав жодного слова.

Нагадаємо, на що українцям слід відкладати вже сьогодні.

Як повідомляв "Знай.ua", польський прем'єр різко запанікував через "Північний потік-2".

Також "Знай.ua" писав, що Франція і Норвегія піднімуть енергетику України.

Коболєв: "Нафтогаз" готовий стати на бік споживачів і встановити лічильники