Військові на Донбасі розмістили в прифронтовій зоні та перевірили на готовність бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню Смерч. Були проведені маневри, в ході яких бійці успішно виконали завдання на швидкість переміщення, розгортання у відповідному позиційному районі і в точності наведення. Перевірка боєготовності підрозділів реактивної артилерії виявилася успішною, пише штаб ОНС в Facebook.

"Результати перевірки показали, що підрозділи готові до застосування, військовослужбовці добре навчені. Це безумовно є наслідком постійних тренувань і занять з особовим складом, які проводяться в об'єднаних силах", - йдеться у звіті.

Разом з тим, наголошується, що боєприпаси для «Смерч» - дорогі і як і раніше в дефіциті, тому було прийнято рішення не витрачати їх на маневри. У штабі Операції об'єднаних сил додали, що подібні навчання проводяться регулярно.

Смерч - радянська розробка реактивної системи залпового вогню калібру 300 мм, прийнята на озброєння в 1987 році. Кількість снарядів (кожен близько 800 кг) в направляючих однієї бойової машини - 12 штук. Підготовка до бою після отримання цілевказівки займає три хвилини. Час запуску всіх ракет — 38 секунд. Дальність стрільби - від 20 до 90 (окрема модифікація - до 120 км).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що українські герої знищили «військову міць» бойовиків – тепер ворог нехай ходить пішки.

Проросійські бойовики 30 січня в черговий раз провокували українських бійців на напрямку Сокільники - Кримське.

У свою чергу, військові 30 січня знищили МТЛБ (багатоцільовий легкий броньований транспортер) бойовиків. Про це повідомляє прес-служба операції об'єднаних сил (ООС).

"30 січня ворог зробив черговий провокації на напрямку Сокільники - Кримське, що на Луганщині, і почав обстріл наших захисників, застосовуючи мінометну батарею і зенітну установку ЗУ-23-2, яка була встановлена на МТЛБ-У", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, загроза повномасштабного вторгнення Путіна висить над Україною вже давно, проте не варто забувати, що реалізація такого сценарію є більш ніж реальною.

Росія за місяць може розгорнути необхідні сили для початку широкомасштабної агресії проти України.

Як повідомляв раніше Знай.uа українські військові на Донбасі посилили контроль над цілим рядом населених пунктів, не порушуючи при цьому досягнуті в Мінську домовленості.

Також Знай.uа писав про те, що російський президент Володимир Путін більше інших чекає проведення виборів в Україні в 2019 році.