Відтепер відкривати і вести рахунки у банках українці мають за новими правилами.

Національний банк України опублікував постанову №23, якою вніс нові норми. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Тож під час відкриття рахунку в новому банку фізособа-підприємець не мусить подавати картки із зразками підписів – вистачить однієї заяви про відкриття рахунку.

"Під час укладання договорів (банківського рахунку, вкладу або рахунки умовного зберігання) в електронній формі клієнт і уповноважена особа банку можуть не додавати свої електронні або електронні цифрові підписи", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також зазначається, що під час відкриття або закриття рахунку банк зобов'язаний перевірити наявність клієнта в Єдиному реєстрі боржників.

"Якщо клієнт внесений до Єдиного реєстру боржників, банк зобов'язаний повідомити про відкриття або закриття ним рахунків органу виконавчої влади або "приватного виконавця", - зазначається.

Крім того повідомляється, що відповідні зміни постановою НБУ набули чинності 31 січня.

Нагадаємо, стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у понеділок, 4 лютого. Порівняно з показниками у п'ятницю, 1 лютого, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,57 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" ПриватБанк відключив саму популярну послугу: це була єдина фішка

В банкоматах ПриватБанка з невідомих причин почали блокувати одну з найбільш популярних серед клієнтів послуг – зняття готівки без наявності картки.

Також Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк та Нова Пошта звернулися до українців

У конфлікті між Новою Поштою та ПриватБанком знайшовся компроміс щодо питання оплати послуги післяплати клієнтами своєю кредитною карткою.
Про це в суботу, 2 лютого, повідомив портал "Бизнес.медиа" посилаючись на заяву директора компанії "Пост Фінанс" Андрія Кривошапко, яка входить в групу компаній «Нова Пошта».