Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей.

У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, наскільки небезпечний для дитини рентген. Ось ці самі рентгенологічні обстеження.

"Сучасні рентген-апарати дають вельми помірне опромінення, і ніякого реального ризику здоров'ю дитини немає. Принаймні, ви повинні розуміти, що, якщо ви змушені були зробити дитині 1-2 рентген знімки протягом року, більше того, якщо вам треба було 6 знімків поспіль зробити за півроку, все одно в цьому потенційно немає нічого небезпечного. Я зовсім не заохочую вас постійно робити рентген знімки, більше того, якщо кожен пчих вашої дитини привід у вашого лікаря відправити вас на рентген, так може треба подумати не про шкідливість рентгену, а про шкідливість лікаря, і треба пошукати більш досвідченого фахівця. Тим не менше звертаю увагу на те, що нас оточує радіація і звичайний політ на літаку протягом години – це приблизно та ж кількість радіації, що і один рентген знімок", - розповів доктор Комаровський.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що раніше відомий педіатр також розповідав про те, як привчити дитину до самостійності. Одна з матусь написала лікарю: "Доктор, допоможіть мені — вже опускаються руки все робити за доньку. Вона абсолютно нічого не хоче робити сама: я її розчісую, заплітаю, одягаю, складаю їй портфель, насипаю в тарілку їжу, відвожу в школу і зустрічаю, увечері мию… Вона буде півгодини сидіти з не зав'язаними шнурками, поки я, втративши терпіння, все-таки не зав'яжу їх... Що мені робити, як привчити дитину до самостійності?". Що відповів доктор Комаровський, читайте тут.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.