Кількість хворих на кір в Україні постійно збільшується. Так на одному із заводів Запоріжжя стався спалах інфекції.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Відомо, що вже 8 працівників підприємства заразилися небезпечною хворобою. Нині є інформація про сімох хворих осіб. Зараз на підприємстві проводяться протиепідемічні заходи.

Загалом у Запорізькій області зареєстровали близько 10 тисяч випадків гострих респіраторних інфекцій. Однак впродовж тижня – 25 січня по 1 лютого – на кір в обласному центрі захворіли дев'ятеро людей. Серед них п'ятеро дорослих і четверо дітей. За перший місяць року небезпечну інфекцію підхопили 42 запоріжця: вісім дітей та 34 доросли.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше дітям, що не мають щеплень від кору, заборонили відвідувати школи, позашкільні та дошкільні заклади освіти в запорізькому Енергодарі, де стався спалах цього захворювання. Наказ про заборону нещепленим дітям відвідувати школи видало управління освіти Енергодарської міської ради. Керівникам навчальних закладів міста доручено не дозволяти відвідування закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти дітям, яким не проведено вакцинацію проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень.

Україна лідирує за кількістю випадків захворювання на кір серед інших європейських країн. А все тому, що батьки почали відмовлятися від вакцинування дітей. І хоча на сьогодні ситуація зі щепленням покращилась, проте був період коли цей ланцюжок перервався і тепер ми бачимо таку кількість хворих.

Нагадаємо, медики скаржаться на українців, які не щеплюють дітей від небезхпечних інфекцій через релігійні переконання.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, як розпізнати кір на ранніх стадіях.

Також Знай.ua писав про те, що кір в Україні, перетворившись із звичайної дитячої хвороби назагрозу національного масштабу, продовжує косити людей, не дивлячись на вік, стан чи стать.