Міжнародний день бармена

Це професійне свято відзначають у різних країнах саме 6 лютого, тому що це також і День святого Аманда, який не тільки був християнським апостолом, але і вважається покровителем барменів, рестораторів, пивоварів і виноробів. Саме тому день і став професійним святом.

В цей день в закладах проводять різні конкурси на кращі коктейлі, змагання в майстерності для барменів та конкурси розіграші для самих відвідувачів, «винні» вікторини та «хмільні» танці.

День саамської народу (День саамів)

Це свято, присвячене традиціям і культурі саамів, і його відзначають у Росії, Фінляндії, Швеції і Норвегії. Саами – це народ, який в Норвегії налічує 40 000 осіб, у Фінляндії – 4 тисячі, в Швеції – 18 тисяч, в Росії (Кольський півострів) – 2 тисячі. В цей день в 1917 році в Норвегії в Тронхеймі вперше відбулися збори саамів, під час якого розглядали питання співробітництва через кордони й об'єднання саамів на Півночі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

День Вайтанги в Новій Зеландії

Щорічно цей день відзначають 6 лютого і це національний день Нової Зеландії. У 1840 році британці і корінний народ маорі підписали так званий Договір Вайтанги, який посіяв тертя між народами назавжди.

Православні свята:

  • День пам'яті Блаженної Ксенії Петербурзької.
  • Преподобної Ксенії (в миру Євсевії) Міласської, диякониси
  • Пісний день.

Аксиніїн день

В цей день поминали Ксенію Мілаську — християнську святу, яка жила в 5 столітті, яку почитала православна церква в лику преподобних. Наші пращури помітили, що приблизно у цей день була середина зими, тому хліба теж повинна була залишитися половина. Було безліч економічних прикмет, наприклад, якщо зерно стало дешевше на ринку, то урожай буде хорошим. А якщо ціни у цей день були низькі, то не піднімуться і до нових хлібів.

Іменини в цей день

Олександр, Денис, Іван, Ксенія, Микола, Павло, Тимофій

Нагадаємо, стало відомо, скільки українці будуть відпочивати на вихідних на Великдень. Нам світять справжні канікули. У Кабміні затвердили великодні вихідні. Зокрема, повідомляється, що в 2019 році українцям радять зробити 5 вихідних.

Як повідомляв Знай.ua, ось чому не варто ділитися планами на майбутнє. Бог допомагає знайти вірне рішення і шлях в житті.

Знай.ua повідомляв, в Дніпрі дівчина випадково відгуляла весілля з самою собою.

Народный праздник «Аксиніїн день»