У поліції дії молодиків назвали "грубим порушенням громадського порядку" і відкрили проти них кримінальне провадження.

Акцію протесту провели в Харкові у суботу, 9 лютого, о 22:00. Близько 20 підлітків пройшли на станцію метро "Архітектора Бекетова" повз турнікети для оплати проїзду, протестуючи проти подорожчання вартості проїзду. Відео акції протесту вчора, 10 лютого, опублікував на сторінці в соцмережі Instagram користувач Dima.total. На відео видно, як юнаки перестрибують через турнікети і біжать ескалаторами до платформи.

У дописі йдеться, що "це був протест проти подорожчання у метро" і у ньому прийняли участь 40 людей.

За попередніми даними, речниця Нацполіції Харківщини Олена Соболевська повідомляє, що стрибки через турнікети на станції метро "Архітектора Бекетова" поліція розцінює як хуліганство. За словами Соболевської, через турнікети стрибали близько 20 людей. Ще 8 були присутні, громадський порядок не порушували.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Поліцейські затримали двох 16-річних та 15-річного учасників акції. У присутності батьків підлітки були опитані та відпущені", - йдеться в повідомленні пре-служби поліції.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Дарт Кобзар: Тарасу Шевченку в київському метро потрібні ваш одяг і мотоцикл, не пропустіть видовище. Поки що найсуперечливіша виставка року. У Київському метро, на станції Тараса Шевченка, український художник Олександр Грєхов зобразив легендарного українського поета в образах знаменитих кіногероїв і історичних постатей.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Будівництво метро на Виноградар зрушила з мертвої точки: перші фото.

Також "Знай.uа" писав про те, що Вокзальна і Золоті ворота: київську підземку змінять до невпізнання