До середини серпня 2019 року гривня буде залишатися порівняно стабільною з тенденцією до зміцнення. Про це заявив керуючий партнер ІК Capital Times Ерік Найман, передає Хвиля.

"До середини серпня можливе зміцнення гривні до 26,5 грн/долар. Подальше зниження долара поки що видається малоймовірним", — спрогнозував експерт.

У свою чергу керівник підрозділу з корпоративного аналізу групи ICU Олександр Мартиненко впевнений, що в найближчі місяці багато буде залежати від того, наскільки спокійно будуть проходити вибори.

"Найімовірніше, великих конфліктів вдасться уникнути, і вибори суттєво не вплинуть на курс. Ми очікуємо, що в найближчі пару місяців гривня може коливатися в основному в межах 26,5-27 грн/долар", — зазначив Мартиненко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При цьому в Нацбанку не бачать передумов для коливань курсу через вибори. На початку року глава НБУ Яків Смолій розповідав, що у Нацбанку достатньо запасів золотовалютних резервів і є досвід інтервенцій для того, щоб не допустити різких коливань.

Інше питання, що, крім внутрішніх факторів, багато чого, за словами Смолія, буде залежати від ситуації на зовнішніх сировинних ринках і від цін паливно-енергетичного ресурсу — в першу чергу, від коливань ціни на нафту на світовому ринку.

Яків Смолій

У той же час експерти пов'язують зміцнення гривні на початку 2019 року з появою "передвиборних доларів".

Нагадаємо, що за тиждень долар подешевшав на 78 копійок, євро – на 35. Економісти кажуть: факторів декілька, а курс гривні продовжить зміцнюватися. При цьому найгіршим сценарієм може стати зниження обмінного курсу до 28 гривень за долар.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 25 січня 2019 року в Україні діє нова методика розрахунку втрат води у багатоквартирних будинках. Тепер платити за комунальну послугу треба не з квартирного, а домового лічильника.

Також портал Знай.uа писав, що голова Ради Національного банку україни Богдан Данилішин прокоментував причини несподіваного зміцнення гривні та падіння курсу іноземних валют. Таке посилення курсу гривні триватиме максимум до травня-червня поточного року.