Скоро з українських магазинів може зникнути велика частин такого популярного алкогольного напою, як віскі.

Про це пише "businessua.com".

Справа в тому, що в липня цього року набирають чинності зміни в Податковий кодекс у частині регулювання виробництва і обігу алкогольних напоїв. Згідно з ним, віскі – це алкогольний напій міцністю від 35 до 45% з характерним ароматом, виготовлений за коньячною технологією з витриманого в обвуглених зсередини дубових бочках зернового дистиляту.

алкогольний напій

За словами експертів, в Україні продають віскі міцністю понад 45%. А тому існує реальна загроза того, що віскі, міцність якого перевищить встановлений законодавством поріг може потрапити до списку небезпечної продукції.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Якщо ж торгові точки будуть і надалі продавати такий продукт, в такому випадку штрафів не уникнути.

"За попередніми оцінками компаній-членів Асоціації, це більше тисячі видів продукції, які зараз офіційно завозяться, та за яких сплачуються податки. Наприклад, тільки в минулому році було імпортовано 69 тис. літрів віскі з вмістом спирту більше 45%, що в грошовому еквіваленті становить 170,9 млн. грн.", — говорить менеджер Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями ЄБА Христина Лініченко.

віскі

Бізнес-співтовариство закликає українську владу взяти за приклад норми Євросоюзу привести визначення "віскі" у відповідність з нормами ЄС та прибрати верхню межу вмісту спирту, або збільшити її до 70%.

Нагадаємо, в Україні заборонили використовувати назву "коньяк". Виробники мають вигадати нову назву для популярного напою вітчизняного вирбництва.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун попередила про наслідки прийому ліків разом з алкоголем.

Також Знай.ua писав про те, що вчені назвали алкоголь, який може бути корисним для організму.

Дивіться: Як виготовляють справжній віскі