Вважається, що ломбарди - це винятковий вид послуг і вони не можуть мати ліцензію, наприклад, на обмін валют. Однак, у таких операціях немає ніякого ризику, і в Нацбанку, схоже, готують зміни.

Перший заступник голови правління Нацбанку Катерина Рожкова завила, що після прийняття закону про СПЛІТ небанківські установи зможуть отримувати нові ліцензії.

Про це пише видання "Хвиля", посилаючись на інтерв'ю Рожкової.

"Є компанії, які надають фінпослуги за рахунок власних або кредитних коштів. Це ломбарди, деякі фінансові компанії, лізингові компанії, факторинг. Їм ми хочемо спростити регулювання. Більш того, потрібно дати їм можливість змінюватися, розширюватися, - сказала Рожкова. - Ломбардам, наприклад, потрібно дати можливість отримувати додаткові ліцензії на інші послуги. У нас вважається, що ломбарди - це винятковий вид послуг і вони не можуть мати ліцензію, наприклад, на обмін валют. Але чому? Адже в цих операціях немає ніякого ризику", - зазначила Рожкова.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомлялося, закон про СПЛІТ передбачає перехід функцій від Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг (Нацфінпослуг) до НБУ і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

На сьогоднішній день в реєстрі Нацфінпослуг є інформація про 2038 небанківські установи.

Нагадаємо, останнім часом все більше українців почали звертатися в ломбард, щоб взяти позики під заставу коштовностей або техніки.

Ломбарди рапортують про зростання частки позик, які закриваються за рахунок застави. Якщо раніше були готові видавати позики на суму 80% вартості застави, то зараз - менше половини.

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк відкрив функцію продажу валюти онлайн - через мобільний додаток Приват24.

Також Знай.ua писав, у Києві група невідомих пограбували ломбард.
Зловмисники винесли із приміщення практично усі наявні ювелірні вироби, а тікаючи застрелили охоронця.