Верховна рада внесла перші зміни до держбюджету-2019 для фінансування територіальних громад, в яких через воєнний стан не відбулися вибори.

Необхідність у таких змінах виникла через скасування виборів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) у зв'язку із запровадження воєнного стану в 10 областях в кінці 2018 року. Про це пише "Хвиля"

Так, закон про держбюджет на 2019 рік передбачав фінансування ряду ОТГ, в яких 23 грудня мали відбутися вибори. Однак воєнний стан перешкодив провести перші вибори в 45 ОТГ, а додаткові - в сім ОТГ. Крім того, в законі про держбюджет-2019 не було враховано приєднання до восьми територіальних громад міст суміжних сільських і селищних тергромад.

У Міністерстві фінансів пояснили, що без цих змін до держбюджету неможливо буде профінансувати ці райони, зокрема, в сферах освіти і медицини.

Документ підтримали 227 депутатів.

Отже, закон передбачає знизити доходи загального фонду держбюджету в частині офіційних трансфертів "Реверсна дотація" на 9,5 млн гривень і знизити на цю суму по загальному фонду видатки споживання за бюджетною програмою "Стабілізаційна дотація".

Також передбачено зменшити по загальному фонду видатки споживання за бюджетною програмою "Базова дотація" на 13,4 млн гривень і збільшити на таку суму за загальним фондом видатків споживання за бюджетною програмою "Стабілізаційна дотація".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, 23 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, бюджет України пішов у катастрофічний "мінус": шокуючі цифри

Також Знай.ua писав, воєнний стан в 10 оластях України тривав рівно 30 діб, в період з 26 листопада по 26 грудня.