На одному зі взводних опорних пунктів на Світлодарському напрямку, українські військові помітили над позицією безпілотний літальний апарат противника.

Про це зазначається у Facebook Операції об'єднаних сил.

Наразі вже відомо. що військові пропустили повітряний апарат через першу позицію та відразу ж відкрили вогонь зі штатної зброї.

“О 7 годині 43 хвилини на висоті 150 метрів безпілотний літальний апарат було збито. Військовослужбовці знайшли збитий дрон та передали його фахівцям спеціальних підрозділів”, – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що активісти зуміли знайти з концертами в Харкові групу "Plotnik 82", учасник якої, Дмитро Дубров – один з авторів так званого "гімну ДНР".

"Увага, Харків. А є хтось, хто знає керівництво арт-клубу "Малевич"? Туди постійно приїжджає один дуже цікавий колектив "Plotnik 82". Його керівник, чи хто він там, постійно дає концерти по Україні, а також є співавтором і виконавцем так званого "офіційного гімну ДНР", - написав користувач.

Концерт в клубі "Малевич" був скасований, коли з відповідним запитом у соцмережі звернулися до власниці Тетяні Вільчик.

Крім того варто відзначити, що країна-агресор Росія зарахувала майже 40 тисяч бойовіків, які перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу до Південного федерального військового округу. А система "безпеки" на цій території є фактично підрозділом СБУ.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

За словами очільника МінТОТ, ці підрозділи, що включені у військову систему Південного федерального військового округу РФ, повніст. підпрядковуються агресору. Зокрема, в питаннях організації їхньої діяльності, зв’язку, попереджень про військові загрози тактичного характеру, командування та матеріально-технічного забезпечення.

"До речі, пам’ятаєте, як Путін залякував відео про найсучаснішу зброю? Так от, її зразки, які можна побачити не за допомогою анімації, а начебто на реальних фото, це так звані системи "Кинджал". Було оголошено, що перші "Кинджали" вже є на озброєнні саме в Південному федеральному військовому окрузі, який структурно і територіально охоплює Крим та окупований Донбас", – повідомив Черниш.

Нагадаємо, німецький військовий влаштував мітинг під посольством РФ.

Як повідомляв "Знай.ua", український снайпер блискавично знищив "іхтамнєта".

Також "Знай.ua" писав, що Пушилин заявив, що особисто брав участь в Євромайдані.

Як українські військові відвоювали Широкине