2 березня бойовики на Донбасі сім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, тричі застосувавши заборонене "Мінськом" озброєння.

Про це штаб операції Об'єднаних сил повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, відзначається, що у зоні відповідальності тактичного угрупування "Схід" проросійські бойовики шість разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових на Донбасі.

  • двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – в районі Лебединського;
  • з мінометів калібру 120 мм – поблизу Водяного;
  • з автоматичних станкових гранатометів – в районі Верхньоторецька;
  • з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї – біля Пісків;
  • з станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – в районі Павлополя.

Крім того відомо, що у смузі відповідальності угрупування "Північ" окупанти обстрілювали позиції українських воїнів в районі Травневе з автоматичних станкових гранатометів. В результаті обстрілу один наш захисник був поранений.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також варто відзначити, що за даними розвідки, 2 березня один окупант був ліквідований і один поранений. Крім того, знищена одна одиниця військової техніки супротивника.

Разом з тим варто відзначити, що ватажок т.зв "ДНР" Денис Пушилін розповів, що під час подій на Майдані наприкінці 2013-о року був у Києві та допомагав беркутівцям.

Він зазначив, що був у Києві під час початку Революції гідності, наприкінці 2013-о року. При цьому ватажок сепаратистів не лише бачив все на власні очі, але й допомагав беркутівцям.

"Робив що міг, наприклад, допомагав беркутівцям, військовослужбовцям внутрішніх військ, у яких згоріли теплі речі в автобусі. Так сталося, що серед них були хлопці з моєї кримської частини, в якій я колись проходив строкову службу. Про це я дізнався, передаючи необхідні речі", – поділився спогадами Пушилін.

Раніше зазначалось, що радник російського президента Владислав Сурков зібрав в Москві нараду так званих "добровольців" Донбасу.

Нагадаємо, Україна прощається з загиблими на Донбасі героєм.

Як повідомляв "Знай.ua", герої, яких Україна втратила у лютому 2019 року.

Також "Знай.ua" писав, що журналіст розкрив подробиці корупційного скандалу в оборонці.

Як українські військові відвоювали Широкине