Бійці операції Об'єднаних сил на Донбасі ліквідували бойовика, який служив у так званому "9-му окремому мотострелковом штурмовому полку морської піхоти ДНР".

Про це офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (позивний "Штірліц") повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, за даними українського військового, проросійского бойовика ліквідували 2 березня на Маріупольському напрямку. наразі вже відомо, що знищеного путінського прихвостян звали Олексій Михайлович Кисіль (позивний "Комар"), він був уродженцем села Первомайське в Ясинуватському районі Донецької області.

Разом з тим варто відзначити, що охоронець екс-президента України Віктора Януковича під час допиту розповів, як той тікав з країни. В Оболонському суді Києва допитали Володимира Павленка, колишнього начальника охорони Віктора Януковича.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, президента-втікача вирішили вбити у що б то не стало – якщо не застрелять, то спалять.

"Від працівника СБУ надійшла інформація, що до Харкова прибули радикали цілими групами… зібралося близько 3 тисяч чоловік, в основному партія Свобода і прихильники. Планувалося вбивство президента з вогнепальної зброї. І якщо б від першої групи ми б врятувалися, то потім на вулиці його б розстріляли. Потім планували закидати "коктейлями Молотова" кортеж президента і живцем спалити", - Володимир Павленко.

Колишній начальник охорони не назвав ім'я співробітника спецслужб, який надав цю інформацію Януковичу.

Крім того, Павленко підкреслив, що на підльоті до Донецька диспетчер аеропорту вимагав розвернути літак в Харків. В іншому разі погрожували підняти в повітря бойову авіацію.

Також екс-начальник охорони президента-утікача заявив про заплановане захоплення резиденції президента в Межигір'ї.

"Стягнути хотіли 10 тисяч осіб. Там були бойовики, серед них озброєні, важка техніка. Президент володів цією інформацією, він зрозумів, що будуть жертви, і вирішив відправитися в Харків, щоб уникнути цього", - Володимир Павленко.

Нагадаємо, бойовики бурхливо відреагували на затримання колишнього ватажка "ДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", автор гімну "ДНР" зібрався на гастролі в Україну і відразу ж поплатився.

Також "Знай.ua" писав, що український снайпер блискавично знищив "іхтамнєта".

На Донбасі бойовики активно використовують гармати