Дослідження "Жінки, бізнес і закон-2019", проведене Світовим банком, показало, що лише шість країн у світі досягли гендерної рівності. Про це повідомляє сайт банку.

Це Бельгія, Данія, Франція, Латвія, Люксембург і Швеція. Для дослідження експерти оцінювали законодавчі бази 187 держав, з’ясовуючи, які зміни були внесені туди за останні десять років і як це вплинуло на права жінок.

Ситуація оцінювалася за восьмома базовими індикаторами. У цьому переліку оплата праці, працевлаштування, ведення власного бізнесу, управління активами, що належать жінкам, пенсійне забезпечення, свобода пересування, а також шлюб і наявність дітей.

Раніше з’ясувалося, яке місце в світовому рейтингу гендерної рівності дісталося Україні.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Україна посідає 65-е місце з 149 країн у світовому рейтингу дотримання гендерної рівності, складеному Всесвітнім економічним форумом. Як йдеться в рейтингу, найкраща ситуація в країні в сфері освіти, найгірша – в політиці", – пише Радіо Свобода.

Також стало відомо, що Україна отримала 78.75 балів з можливих 100.

Раніше ми писали, що секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що з українського законодавства треба прибрати термін "гендер", повернутися до терміну "чоловіча і жіноча стать" та розвивати "повноцінну сім'ю", щоб захистити Україну від руйнування і морального занепаду.

Про це він заявив на засіданні IV Всеукраїнського Форуму Сім'ї 1 березня.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

"Як можна зберегти нашу країну, наш народ від руйнування, деморалізації, аморального розпаду? Для цього є тільки один історичний досвід – будувати країну на вічних євангельських цінностях. Тільки цей шлях єдино можливий для величі і процвітання", - сказав Турчинов.

За його словами, в основі цього фундаменту повинна бути віра, відповідальність і сім'я.

Нагадаємо, Шарліз Терон публічно зізналася, що виховує сина, як дочка.

Як повідомляв Знай.uа ще одна європейська країна визнала нейтральний пол.

Знай.uа писав, Кайлі Дженнер судиться з батьком-трансгендером.