У Чорнобилі в зоні відчуження вже відчувається прихід весни. Однак річка Прип'ять не здається і залишається скута льодом.

Про це повідомляє Чорнобильський радіаційно-екологічний природний заповідник на сторінці в Facebook, річку Прип'ять покрили крижані тороси.

Крижані тороси - це незвичайне природне явище, коли в результаті стиснення від покриву утворюються нагромадження уламків льоду, іноді до 10-20 метрів у висоту.

Льодові тороси на річці Прип'ять. #Чорнобильськийзаповідник #Чернобыльскийзаповедник #Чорнобильськийрадіаційноекологічнийзаповідник #ДАЗВ #Україна #Пейзажи

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще
Geplaatst door Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник op Zaterdag 2 maart 2019

Цікаво, що утворюються крижані тороси в результаті бічного тиску крижаних полів один на одного, а також на береги і на мілководі ділянки дна і обламування їх країв, що відбувається при цьому. Найбільш розвинені в Східно-сибірському і Чукотському морях, а ще у відкритій частині Північного Льодовитого океану, де їх висота інколи перевищує 8- 9 м-код (у прибережних частинах до 15—20 м-код ).

Варто зазначити, що ще в середині зими в чорнобильську зону відчуження почали повертатися дикі качки.

Нагадаємо, у Чорнобилі процвітає рибальство: радіоактивний улов може світитися й у вас у холодильнику. У Чорнобилі 61-річного порушника спіймали на гарячому, фото.

Рибака-правопорушника виявили працівники Чорнобильського відділу поліції під час патрулювання території зони відчуження. У нього при собі було сім сомів, загальною вагою 27 кг.

Як повідомляв портал "Знай.ua", через 10 годин після аварії: як живе остання людина, народжена в Прип'яті. Дитина з'явилася на світ 26 квітня 1986 року в 11:45 ранку – через десять годин після початку подій на Чорнобильській АЕС.

Також "Знай.ua" писав, що в Чорнобильській зоні відчуження розпочалася лісова пожежа. Загорілася суха трава, площа займання становила близько 5 га. Пожежу гасило 18 рятувальників. Вони залучили 3 одиниці техніки.