В Україну масово завозять заражені, отруєні і гнилі екзотичні фрукти з Греції, Єгипту, Туреччини і навіть Китаю, що може привести до проблем зі здоров'ям. З якої причини так відбувається і як уникнути покупки поганих продуктів – розповідає OBOZREVATEL.

Апельсини з мухами

Заражені екзотичні фрукти – апельсини, мандарини і лимони на територію нашої країни намагаються ввезти далеко не в перший раз. Приміром, у січні 2017 року з Туреччини прийшли 273 тонни цитрусових з середземноморською плодовою мухою. У 2016 році прибула 41 тонна зіпсованих мандарин, потім 300 тонн – з Туреччини. Наприкінці 2018-го виявили вантаж з 20 тоннами мандарин. Відзначається, що середземноморська плодова муха - небезпечний шкідник і в країнах Середземномор'я та Південної Америки вона знищує від 30 до 100% фруктових дерев.

Фрукти на ринку

Фрукти з нітратами

У грудні минулого року у Львові виявили 750 кг помело з отруйною речовиною ізокарбофос, які потрапили до нас з Китаю, після чого такі ж були знайдені і в Києві. Примітно, що компанія-постачальник в реєстрі операторів ринку не значилася, а за місцем її реєстрації був звичайний багатоквартирний будинок. Начальник Госспоживслужби в Києві Олег Рубан стверджує, що схожий випадок був в кінці 2017 року.

Фрукти на ринку

Популярні новини зараз
Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Хмари мошки в контейнерах

Директор Всеукраїнської асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко переконаний, що на ринку поставок екзотичних фруктів давно панує хаос: "останнім часом стали завозити відверту гниль і отруту, тому про це почали говорити. А до цього все сходило з рук. Зараз навіть митник відкриває контейнер з товаром, а туди зайти неможливо – мошка літає, гниль і неприємний запах. Просто вже знахабніли".

Лікарі попереджають про отруєннях нітратними фруктами і овочами: "Це може бути блювота, особливо у дітей. Вона може бути безперервною, тому що неможливо людині давати воду, яка теж викликає блювоту. У таких випадках дітей кладуть в стаціонар і застосовують вже лікарські засоби. Також слабкість, сонливість, головні болі...".

Фрукти і овочі на ринку

Щоб уникнути отруєння, перед покупкою фрукти потрібно понюхати – нітратні продукти не мають сильного аромату. Якщо є можливість, то спробуйте товар - отруєний буде водянистим і позбавленим смаку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що державна служба статистики повідомила про рекордно низький показник інфляції в нашій країні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українське міністерство соціальної політики анонсувало жорстку реформу системи виплат державної допомоги.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун розповіла українцям, що потрібно робити, щоб уникнути розвитку слабоумства.