Прощена неділя - одне з головних церковних свят. У 2019 року православні християни відзначать його 10 березня. Безумовно, в цей день є багато традицій, головною з яких є просити прощення за завдані образи. Дізнайтеся всі нюанси, щоб зустріти Прощену неділю правильно, з чистою душею і легким серцем.

Найголовнішою річчю, яку потрібно зробити у цей день - відвідати храм. У Прощену неділю в церквах проводять святкові богослужіння.

Наступне, що потрібно зробити в цей день – це попросити вибачення у всіх своїх рідних і близьких. Варто відзначити, що не завжди потрібно уточнювати, за що саме ви вибачаєтесь. Підійдіть і скажіть від чистого серця : "Прости мене!". Головне, зробити це щиро, і тоді близькі зможуть забути вам всі старі образи.

Не менш важливо і самому забути про всі образи і сварки, перестати таїти зло на інших людей. Звичайно, іноді складно пробачити деякі образи, але потрібно обов'язково знайти в собі сили зробити це в такий великий день. Коли у вас просять вибачення у цей день, прийнято відповідати словами: "Бог простить, і я прощаю".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Також рекомендується цей день провести в колі рідних людей і поговорити по душах, разом накрити святковий стіл.

У Прощену неділю попросіть прощення не тільки у живих, але і у мертвих. Виділіть час, щоб сходити на цвинтар і вибачитися перед тими, кого вже немає на цьому світі.

В обов'язковому порядку 10 березня 2019 року у Прощену неділю треба покаятися перед Господом. Усі ми здійснюємо гріхи, але Всевишній завжди зможе вас пробачити, якщо ви зможете усвідомити свої помилки.

Все це потрібно неодмінно зробити у Прощену неділю 10 березня, щоб підготуватися до початку Великого посту 2019, який розпочнеться вже 11 березня.

Нагадаємо, головні заборони у свято Прощенп неділю.

Раніше Знай.uа повідомляв, історія, дата і правила харчування Великого посту 2019.

Також Знай.ua писав, історія, традиції і найважливіші заборони Масляної 2019.