Пасажирам "Укрзалізниці" доведеться викласти за квитки ще більше. Керівництво українського перевізника анонсувало черговий стрибок тарифів на пасажирські перевезення.

Українцям поки що не називають точних цифр, однак те, що ціни будуть рости, це факт, - пише Politeka.

Так, за словами очільника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, в фінансовому плані підприємства станом на 2019 рік передбачено підвищення пасажирських тарифів на чверть. Це попередні цифри, кінцева вартість буде встановлена після затвердження рішення урядом.

Євген Кравцов

"Дійсно, проект попереднього фінансового плану передбачає індексацію пасажирських і вантажних тарифів. Але до обговорення фінансового плану питання індексації пасажирських тарифів не стоїть. Якщо говорити загалом, то пасажирські тарифи повинні індексуватися і підвищуватися відповідно до змін в собівартості. А ми бачимо чітку динаміку інфляції, індексу цін промислових виробників і, звичайно, не можемо ігнорувати вартість наших послуг, в тому числі пасажирських перевезень. Тому ціни будуть змінюватися – іншого шляху не існує", – сказав Кравцов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

поїзд

Наразі в "Укрзалізниці" розглядають питання лояльності до пасжирів, однак зізнаються, що не знають, як підвищити ціни так, щоб "не зачепити незахищені верстви населення, які є менш платоспроможним, і яким чином врівноважити якість і вартість перевезень".

Тому, як варіант, ймовірно поїзди розділять на класи комфорту та зручності. Відповідно, кращий сервіс можна буде отримати за більш дорогу вартість квитків.

міжнародні перевезення

Втім, як ми бачимо на практиці, ціни ростуть з року в рік, а якість обслуговування пасажирів все одно залишається на жалюгідному рівні: на людей падають полиці, не працюють туалети, взимку замерзають вікна та дує з дверей, пасажири сплять на сирій постільній білизні і це при тому, що ціни на квитки у деяких потягах сягають до півтисячі гривень.

Нагадаємо, чим "Укрзалізниця" замінить "купе" та "плацкарти".

Як повідомляв портал Знай.ua, за кілька років парк пасажирських вагонів УЗ може виявитися зношеним практично на 100%.

Також Знай.ua писав про те, що в Харківській області поїзд перемолов чоловіка на шматки.