Скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення не завадить співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, глава Нацбанку Яків Смолій розповів, що під час роботи місії МВФ в Україні обговорювалось скандальне рішення КСУ, проте сторони так і не прийшли до єдиного рішення з цього питання.

"Ми продовжуємо працювати в звичайному режимі і не бачимо в цьому ризиків для співпраці з МВФ і отримання траншів", - зазначив Смолій.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Національному антикорупційному бюро (НАБУ) розповіли, на скільки тепер можна сісти за незаконне збагачення. Нова стаття Кримінального кодексу України, яку допомогли розробити детективи НАБУ, передбачає сім років в'язниці з конфіскацією майна.

Стаття стосується глави уряду, всіх міністрів, народних депутатів, генпрокурора і суддів. Якщо в них виявиться майно, яке не буде відповідати легальним доходам, то воно буде конфісковано, а власник - сяде у в'язницю на сім років. Те ж саме, якщо НАБУ з'ясує, що чиновники купили маєтки, яхти або літаки на ім'я підставних осіб

Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю про незаконне збагачення, яку прийняли у 2015 році. У своєму рішенні судді написали, що закон порушує презумпцію невинності.

Міжнародні партнери також дали свою оцінку скасування статті про незаконне збагачення. Вони стверджували, що відчувають себе обдуреними, як і український народ.

Будь-який чиновник витрачає гроші платників податків, тому вони повинні доводити, що не плутають власні гроші з громадськими. Мають коказувати людям, зокрема в декларації, що на державній посаді працюють на суспільство, а не на себе.

Страхом корупціонерів завжди була стаття про незаконне збагачення. Наприклад, нещодавно надійшла інформацію, що голова Конституційного суду Станіслав Шевчук готується отримати у власність, користуючись допомогою родичів, велике майно. Цими даними вже має Антикорупційне бюро.

Нагадаємо, Європа скасувала безвіз для українців.

Як повідомляв "Знай.ua", Труханова не посадять за крадіжку десятків мільйонів гривень.

Також "Знай.ua" писав, що Клімкін визначив долю безвізу.

Чи виступив хтось із суддів проти скасування статті про незаконне збагачення