Подружжя пенсіонерів-викладачів із Києва залишилось наодинці із бідою – після пожежі у будинку було змушене місяць жити просто неба узимку. Вони досі живуть у невідновленому будинку, притому, що вже 9 років чекають на гроші від держави, виграні у суді.

Будинок, який подружжя викладачів Людмила та Микола Оверчуки будували власноруч, зайнявся на Святвечір. Про поневіряння стареньких йдеться у сюжеті ТСН.

Того злощасного дня, коли почалась пожежа, 76-річна Людмила Сергіївна встигла вибігти на вулицю разом з 79-річним чоловіком Миколою Петровичем. А от улюбленця родини – кота – врятувати не вдалось.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Старенькі місяць жили без даху над головою, спали в куртках та чоботях. Відновити стелю пенсіонерам допомогли небайдужі люди.

У хаті досі волого і пахне горілим. Пан Микола бідкається, що його улюблений баян замок і тепер не всі ноти звучать, як треба.

Біля їхньої хати до тепер лежать купи сміття зі згарища, оскільки у пенсіонерів немає грошей усе це вивезти.

Раніше працювали інженерами-електриками, викладали у коледжі. А тепер, щоб хоч якось вижити, змушені підробляти на мітингах, зізнаються пенсіонери.

Це при тому, що старенькі вже більше 9 років чекають на доплату до пенсії, як "діти війни". Суд виніс рішення виплатити їм по 17 тисяч гривень в 2010 році. І от уже майже 10 років Оверчуки регулярно пишуть листи до чиновників та оббивають їхні кабінети.

У Пенсійному фонді запевняють, зробили вже все, що від них залежить. Далі - питання до казначейства. Там повідомляють - рішення суду про виплату отримали лише у 2018 роц, тому доведеться ще почекати.

"Списання коштів за рішенням може орієнтовно може бути здійснене протягом 3-4 кварталів 2019 року та 1-2 кварталу 2020 року", – повідомили у відомстві.

Дружина Миколи пані Людмила вже купила цемент і збирається власноруч робити у власній оселі ремонт. Але не впевнена, що закінчити заплановане вистачить сил. Тому старенькі, поки чекають на кошти від держави, не втрачають надію і вірить у допомогу добрих людей. Реквізити для допомоги - 5168 7573 7390 7593, Людмила Оверчук.

Нагадаємо, відважний пенсіонер провчив нахабного маршрутчика

Як повідомляв портал Знай.ua, бабуся обставила шахрая: як пенсіонерка "розвела" телефонного афериста

Також Знай.ua писав, українська пенсіонерка вразила Google незвичайним хобі