Російські окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню.

Про таке повідомляє штаб сил ООС.

При цьому, відзначається, що проросійські бойовики використали при обстрілі позицій українських воїнів заборонену Мінськими домовленостями зброю.

"Противник обстрілював наші війська з мінометів 120-го і 82-го калібрів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів і стрілецької зброї. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід "позиції наших військ були обстріляні двічі - біля Новоселівки другий і Широкино ... від початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того зазначається, що у смузі відповідальності "Північ" бойовики відкрили вогонь по наших захисниках. Втрат серед наших захисників немає. За даними розвідки, 15 березня два окупанта були знищені.

  • двічі з мінометів калібру 120 мм і в подальшому з гранатометів різних систем - в районі села Кримське;
  • з протитанкового ракетного комплексу - біля населеного пункту Новозванівка;
  • зі стрілецької зброї - поблизу селища міського типу Станиця Луганська.

Разом з тим варто відзначити, що Український президент Петро Порошенко переконаний, що Кремль приречений на поразку і президенту РФ Володимиру Путіну з його військом не здолати нову українську армію.

За словами Порошенка, армія України - одна з найсильніших в Європі, а військові НАТО приїжджають не тільки тренувати, але і переймати досвід українських воїнів.

"Сила ЗСУ зростає з кожним днем. Щотижня армія отримує новітню зброю, як вітчизняного виробництва, так і сучасні зразки, які ми імпортуємо. Нам допомагають партнери, і на армію почали працювати українські оборонні підприємства. Я особисто буваю на передачі техніки і озброєнні війська, яку вже не просто відремонтовано, а модернізовано і найчастіше це нова і сучасна зброя", - відзначив Петро Порошенко.

Крім того, президент підкреслив, що армія звільнила дві треті Донбасу і зміцнилася на своїх рубежах, тому в разі наступу агресор жорстко поплатитися за це.

Нагадаємо, українські війська відкрили вогонь у Азовському морі.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗСУ призвели кораблі і винищувачі в бойову готовність, чути постріли і вибухи.

Також "Знай.ua" писав, що путінські найманці потрапили в смертельну пастку повстанців.

Командир жіночого танкового екіпажу "ДНР" перейшла на бік України і готова давати свідчення в Гаазі