У понеділок, 18 березня, стало відомо, що Міністерство освіти і науки України вводить додаткові можливості для учнів, які пропускають заняття в школі з поважних причин: багато хворіють, займаються спортом або музикою.

Так, за проектом нового закону “Про повну середню освіту”, нововведення допускають отримання дистанційної освіти.

У прес-службі МОН повідомили, що діти, які серйозно захоплюються музикою, спортом або іншими позашкільними дисциплінами, отримають можливість займатися віддалено за індивідуальним планом.

Такий же варіант пропонується дітям, які часто відвідують лікарні і мають хронічні захворювання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Індивідуальний навчальний план розробляється спільно вчителями, батьками та учнем, затверджується на педраді і керівником навчального закладу.

Знання учня перевіряються за допомогою річного оцінювання або ДПА. Для підтвердження результатів по домашньому навчанню 2 рази в рік необхідно складати семестровий контроль.

На думку міністра освіти та науки Лілії Гриневич, нові можливості дадуть багатьом дітям додаткові шанси комфортно навчатися, зараховувати свої знання та отримати документ про середню освіту.

Нагадаємо, що в Україні з'явиться індикативна собівартість навчання (мінімальна вартість), нижче якої більше не можна буде встановлювати оплату за отримання вищої освіти за контрактом на конкретних спеціальностях.

Як повідомляв портал Знай.uа, майже за місяць від старту реєстрації на ЗНО 2019 в Україні зареєструвалося вже 185 535 чоловік. Це трохи менше 60% від очікуваної кількості випускників усіх шкіл України.

Також портал Знай.uа писав, що українську мову пропонують зробити обов'язковою у дошкільних, шкільних, позашкільних і вищих навчальних закладах. При цьому в молодшій школі і садах допускається паралельно навчатися на мовах нацменшин (шляхом створення окремих класів або груп), а у Вишах це не передбачено.