У вівторок, 19 березня, стало відомо про те, що Військові Збройних сил України на Донецькому напрямку збили ворожий саморобний ударний безпілотник з допомогою стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

"На Донецькому напрямку ворог намагався застосовувати саморобний ударний БПЛА для нанесення втрат воїнам Об'єднаних сил. Дрону противника були поставлені перешкоди засобами радіоелектронної боротьби", - сказано в публікації.

Варто відзначити, що українські військовослужбовці збили саморобний ударний БПЛА вогнем зі стрілецької зброї.

В районі проведення операції Об'єднаних сил збито саморобний ударний БПЛА ворога #ООС #операція_ОС На Донецькому...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 19 maart 2019

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в акваторії Азовського моря стріляла армійська, штурмова авіація, а також винищувачі. Керівництво ВМС проводило навчання, які призначалися для підтримки дій кораблів ВМС та Державної прикордонної служби України із складу Об'єднаних сил.

"Кораблі морського компонента Об'єднаних сил за сигналом тривоги здійснили вихід з пункту базування в певний район акваторії моря. В ході виконання спільних заходів відпрацьовувалися питання відбиття повітряного нападу кораблями, підтримки авіацією дій корабельно-катерного угруповання і ведення вогню штатного озброєння кораблів надводної цілі", — відзначає керівництво.

Нагадаємо, що великий ешелон військової техніки важкого озброєння РФ рухається в бік кордону України. Відповідний пост з відео-підтвердженням опублікував у Facebook офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан.

Як повідомляв портал Знай.uа, на території окупованого Донбасу тривають обстріли. Так, бойовики двічі відкривали вогонь по українським військовим. В результаті чого один боєць отримав поранення, ще один — загинув.

Також портал Знай.uа писав, що російські окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню. Проросійські бойовики використовували при обстрілі позицій українських воїнів заборонену Мінськими домовленостями зброю.