Скільки держава платить українцям у зв'язку з втратою робочого місця та від чого зележить сума виплат сьогодні?

Прл це пише Politeka.

Сума, яку громадни, що втратили роботу, можуть отримати з держбюджету, розраховується за певною формулою. Страховий стаж, причина, за якою працівник пішов з роботи та розмір зарплати, яку він там отримував - головні критерії у нарахуванні виплати з безробіття.

У Державній службі зайнятості відзначили, що застрахованим українцям, чий стаж за останній рік склав не менше шести місяців, допомога по безробіттю визначається як відсоток від їхньої середньої зарплати в залежності від страхового стажу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Таким чином, ті, хто пропрацював до 2-х років, отримають 50% від своєї колишньої заробітної плати.

Українці, які працювали від 2 до 6 років, отримають 55% від окладу.

Громадянам, які працювали від 6 до 10 років, належить 60% екс-зарплати, а тим, у кого стаж – понад 10 років, виплатять по 70%.

Застраховані українці, у яких протягом року (12 місяць) перед реєстрацією особи як безробітної, був страховий стаж менше шести місяців, має право отримувати допомогу у мінімальному розмірі – 1630 гривень.

гроші

Ті, кому призначено допомогу по безробіттю, але без урахування зарплати і страхового стажу, належить щомісяця отримувати по 610 гривень.

Крім того, в Держслужбі зайнятості відзначили, що допомога по безробіттю в Україні не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

центри зайнятості

Як раніше повідомлялося, безробіття в Україні досягла рекордних висот. У Держстаті розповіли, що за станом на 1 січня 2019 року в Україні зареєстровано всього 341,7 тис. безробітних громадян. Так, кількість пропонованих в Україні вакансій становить всього 58,4 тисяч. Виходить, що на одне робоче місце претендують відразу шестеро.

Нагадаємо, українцям показали трудові тенденції на найближче майбутнє і чому люди з середньою освітою ризикують стати жебраками.

Як повідомляв портал Знай.ua, які професії в Україні приносять найбільше прибутків.

Також Знай.ua писав про те, що Україна пасе задніх рейтингу щасливих народів.