Щоб був гарний врожай, потрібно дотримуватися термінів посадки рослин. Здавна українці дотримуються цих традицій, адже вірять, що фази Місяця можуть як позитивно, так і негативно пвливати на рослини та майбутній врожай.

Багато господинь же зайнялися вирощуванням розсади. Але для цього потрібно знати у які дні краще сіяти те чи інше насіння, щоб отримати щедрий врожай.

Представляємо посівний календар 2019 овочевих культур (а також деяких квіткових та дерев). Він допоможе приступити до праці в найбільш сприятливі дні.

не варто садити рослини

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Тисячолітній досвід використання сприятливих для роботи з рослинами фаз Місяця і знаків Зодіаку закликає слідувати природним циклам і дотримуватися традицій. Місячний посівний календар садівника/городника дозволяє впорядкувати графік робіт, спланувати їх і розумно витрачати зусилля і кошти. Прислухаючись до природи, можна знайти оптимальний час і для посіву, і для посадки, і для збору врожаю, не забуваючи про важливі практичні клопоти.

Ріст рослин, їх витривалість, укорінення, схожість, сортові якості, врожайність, вміст корисних речовин і збереження плодів – ось лише кілька аспектів впливу місячного циклу на садові, городні та кімнатні рослини.

Навіщо потрібен посівний календар?

Посівний календар 2019 підкаже, які саме процеси відбуваються з рослинами в той чи інший день, та допоможе зробити вашу працю найпродуктивнішою.

Місячний календар 2019 будується на поєднанні знака Зодіаку і фази Місяця, визначаючи перелік сприятливих і несприятливих робіт на кожен день кожного місяця.

Нагадаємо, дієтологи розповіли про цілющий сік, який містить рекордну кількість антиоксидантів.

Як повідомляв портал Знай.ua, дівчина на власному прикладі показала, до чого призводить веганство.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як потрібно харчуватися в другий тиждень Великого посту.