У неділю, 31 березня, Україна переходить на літній час. Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед в 3:00. В цей день час сну зменшитися на 1 годину, тому потрібно спланувати свій розпорядок дня заздалегідь.

Україна переходить на літній час у ніч з 30 на 31 березня. Про це повідомляють у прес-службі мерії.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України", країна щорічно переходить на літній і зимовий час, переводячи стрілки годинника в останню неділю березня і жовтня.

О 3 годині ночі стрілки годинника пересуваються, але краще це зробити перед сном. Варто знати, що треба засипати вже за літнім часом, оскільки прокидатися теж доведеться за нього. Це означає, що ви поспіть на годину менше звичайного.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Незважаючи на те, що більшість гаджетів зараз переводять час автоматично, механічні годинники все ж так не вміють.

Раніше повідомлялося, що зміна часу завжди позначається на організмі людини. Переведення стрілок приносить додатковий стрес, тому потрібно підготуватися заздалегідь до цього дня. Впоратися з негативним наслідками для людини через зміну часу допоможуть кілька простих кроків.

Зазначимо, що на літній час одночасно з Україною переходять 70 інших країн світу. Зміна часу в Україні відбувається разом з усім Європейським союзом та більшістю країн Європи двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожне останню неділю жовтня повертається на зимовий, тобто на свій поясний час.

Нагадаємо, парламент скасував перехід на літній час. Відповідне рішення підтримали 410 депутатів.

Як повідомляв Знай. ua, Україна переходить на літній час. Засипати слід вже за літнім часом.

Знай. ua писав, що синоптик розповіла, коли весняне сонце остаточно викине зиму з України.