Все менше українських заробітчан сьогодні хочуть їхати в Польщу. Інші країни світу також зацікавилися в українських робітниках - сумлінних, неконфліктних і працьовитих. Так, цікаву "пропозицію, від якої неможливо відмовитися, українцям зробила Чехія, передає Політека.

В Чехії спостерігається дефіцит робочої сили. Майже 100 000 чоловік потрібні на роботу у всілякі виробничі галузі та сфери. При цьому перевага надається українським робітникам.

За офіційними даними в 2018 році на 320 тис. відкритих на чеській біржі праці вакансій, було всього 230 тис. шукачів.

Влада країни поки що гальмують розгляд спрощення працевлаштування для не евросоюзовцев, унаслідок можливого падіння рівня оплати для самих чехів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У зв'язку з цим уряд Чехії висунув альтернативну пропозицію: поступове збільшення зарплат чеським працівникам з одночасним залученням робочої сили з країн, союзних з ЄС. Відзначається, що в деяких регіонах Європейського Союзу ситуація з безробіттям досягла апогею.

Проте чеські роботодавці не мають наміру чекати, їм необхідно закрити питання з кадрами як можна скоріше.

«Якщо це буде зроблено, то відкриється можливість для ще більшої кількості українців знайти легальну роботу в Чехії, де чисельність населення скорочується, а кількість пенсіонерів зростає. Щоб зберегти високі соціальні стандарти всередині країни, потрібно створювати нові робочі місця і залучати іноземних працівників», — розповіла президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник.

Нагадаємоулюблена країна заробітчан відреагувала проти Зеленського: докази.

Також ми повідомляли, що Польща готує солодке життя заробітчанам: втішна статистика.

Нагадаємо, "Скорее стіна падає!": з'явилися деталі трагедії українського заробітчанина в Польщі

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Польща назавжди відмовиться від українців: заробітчанам знайшли гідну заміну

Також "Знай.uа" писав про те, що Заробітчани в Чехії знайшли собі "полуничку": одна на чотирьох і навіть без грошей