НАТО буде продовжувати захищати Україну від військової агресії з боку Росії. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йенс Столтенберг.

За його словами, НАТО збирається збільшити військову присутність кораблів у Чорному морі. Столтенберг зазначив, що рішення буде затверджено 3-4 квітня на зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу.

Серед іншого на зустрічі глав МЗС країн НАТО буде прийнято рішення про посилення берегової охорони і військово-морських сил Грузії та України.

"НАТО стурбований агресивною поведінкою Росії, у тому числі її триваючими діями проти України, а також захопленням українських моряків і кораблів біля Азовського моря. НАТО вже нарощує свою присутність в Чорному морі. І ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими партнерами в регіоні", – запевняє Столтенберг.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що кораблі НАТО увійдуть в Чорне море для участі в навчаннях. У даний момент судна прямують у бік півночі. Тактична група складається з есмінця ВМС Нідерландів "Евертсен", канадського фрегата "Торонто", іспанського фрегата "Санта Марія", турецького фрегата "Гелібол", і допоміжного судна ВМС Франції "Вар".

Як наголошується, 1 квітня іспанський та канадський фрегат будуть вже в Одесі. У посольстві Канади в Україні підтвердили спільні навчання кораблів НАТО спільно з ВМС України. Канадські капітани зустрінуться з капітанами ЗСУ та обміняються досвідом. Одеситам і гостям міста буде дозволено піднятися на борти кораблів.

Нагадаємо, у Запоріжжі загострюється ситуація. Невідомі повідомили про замінування будівлі оборонного заводу.

Раніше Знай.uа повідомляв, український офіцер, військовий блогер Анатолій Штефан "Штірліц" виклав в мережу відеозапис обстрілу українськими бійцями форпосту "Крокодил".

Також Знай.uа писав, українські військові окреслили ситуацію на території тимчасово окупованого Донбасу за останні кілька місяців.