У світі сталася надзвичайно знакова подія - остання хутряна ферма в Німеччині, нарешті, назавжди зачинила свої двері.

Організації захисту тварин по всьому світу святкують, адже саме на цьому тижні норкова ферма в Радені в якій розміщувалось до 4000 тварин у клітках, не могла продовжувати функціонування, після змін, що виникли внаслідок збільшення вимог в законах про добробут тварин.

Хоча у Німеччині офіційно не заборонено вирощування тварин заради хутра, проте держава регулярно підвищувала стандарти добробуту тварин, необхідні для функціонування ферм. Серед них можна виокремити наступні:

  • зменшення кількості тварин, яким дозволяється утримуватися в одній клітці одночасно;
  • вимагання водного середовища, у якому тварини змогли б плавати;
  • можливість сходження на грунт для тварин.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Саме ці критерії призвели до закриття всіх хутряних ферм в країні, оскільки надання тваринам більш високої якості життя, просто позбавляє фінансового сенсу утримання тварин.

Відтак, Німеччина стала однією з країн, в яких хутрове господарство вже або незабаром відійде у минуле. У лютому цього року заборона на хутрові ферми набула чинності у Чехії, а в 2018 році Норвегія, Бельгія і Люксембург оголосили про нелегальність вирощування хутрових тварин.

Наразі 14 країн Європи мають або часткові або повні заборони, і багато інших країн відмовляються від практики або запроваджують набагато жорсткіші правила.

Дикі тварини, такі як норки, по суті непридатні до життя в клітках, а це означає, що тим, хто утримується на хутрових фермах, відмовляють у базових свободах, таких як гра, плавання, гніздування та полювання. Багато з них з мають ментальні проблеми від життя в маленьких металевих коробках, деякі стають агресивними та нападають на сусідів по клітці. Ті, кого атакують, не можуть втекти від мук, як вони могли б зробити це в дикій природі. Канібалізм, травми, неліковані рани і психічні захворювання часто зустрічаються на фермах з хутра по всьому світу.

Наталія Панченко, із зоозахисної організації "Відкриті Клітки" розповіла наступне:

"Хутрові ферми - це жорстока практика, і ми не перестанемо вести агітацію, поки не закриється остання хутряна ферма в світі. Заборони впроваджуються по всій Європі, а шкуродерні швидко відходять в минуле. Ми не сумніваємося, що інші країни будуть приєднуватися до тенденції, як доміно. Україна є частиною цивілізованого світу, та ми вважаємо, що курс на гуманізацію просто необхідний для нашої країни. Нас надихає інтерес до цієї теми від громадян та мотивує продовжувати тиснути на владу".

Нагадаємо, що переворот у у світі харчування для котів зробило вперше розроблене "вегетаріанське меню".

Нещодавно "Знай.uа" писав, що нелюди жорстоко познущались над собакою: дика холоднокровність вражає, фото 18+.