Прикордонна служба Польщі затримала 31-річного громадянина України,який незаконно перетнув польсько-український кордон. Чоловік рухався спиною вперед, оскільки хотів заплутати прикордонників, як ніби він пішов в Україну, а не в Польщу, в яку раніше йому відмовили у в'їзді.

"Українець, бажаючи заплутати прикордонників, перетнув кордон задом наперед. Сліди на кордоні, залишені громадянином, який йшов задом наперед, повинні були свідчити про нібито перетин кордону з Польщі в Україну, а не так, як насправді – з України до Польщі" , – повідомили прикордонники.

Чоловік мав із собою паспорт, в якому була позначка про відмову у в'їзді з пункту пропуску в Медиці, видана у зв'язку з відсутністю необхідних фінансових ресурсів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Повідомляється, що порушник зізнався в незаконному перетині кордону і додав, що його цільовою країною повинна була стати Німеччина, де він хотів працювати.

Чоловіка польська сторона передала Україні. Йому заборонили на три роки в'їзд до країн Шенгенської зони.

Нагадаємо, останнім часом заробітчани з України перестали бути настільки цінними для Польщі співробітниками, адже тепер вони не єдині мігранти, які працюють на благо економіки цієї країни.

З кожним роком у Польщу на заробітки приїжджає все більше білорусів. За даними видання Deutsche Welle, якщо у 2014 році польська влада видали громадянам Білорусі 1591 робочих віз, то в 2018 році цей показник досяг 50 тисяч.
За інформацією автора дослідження "Міграція між Білоруссю і Польщею: тенденції і перспективи", академічного директора варшавського аналітичного центру EAST Андрія Єлісєєва, кількість запрошень для працевлаштування для білорусів з польської сторони зросла в 10-12 разів. Як і українські заробітчани, білоруси вибирають будівельну галузь або ферми.
Раніше Знай.uа повідомляв, у мережі показали страшне життя українських заробітчан.
Також Знай.uа писав, для українських заробітчан хочуть ввести "карту трудового мігранта" і сформувати їх реєстру.