Комплекс крилатих ракет для ураження морських і берегових цілей "Нептун", подолавши відстань понад 250 км, успішно вразив ціль в акваторії Чорного моря. Сталося це під час планованих випробувань.

У грудні поточного року ракети будуть розташовані в підрозділах берегової оборони.

Цю інформацію повідомив український президент Петро Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями ВМС України та членами сімей полонених моряків, коментуючи результати випробувань нового озброєння, передає його прес-служба.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тільки що на полігоні, тут в Одеській області, відбулися успішні випробування нової крилатої ракети, яка здатна вести вогонь по морським цілям. Сьогодні (5 квітня – Ред.) випробовувався саме цей варіант спеціалізації. Він має збільшений радіус дії, збільшену бойову частину. І мені приємно повідомити, що випробування нової української крилатої ракети пройшли успішно. Ракета, подолавши відстань понад 250 км, успішно вразила ціль в акваторії Чорного моря". Петро Порошенко

Крім того, український президент додав, що Росія "дуже уважно стежила за випробуваннями, намагалася застосувати засоби радіоелектронної боротьби".

"І незважаючи на цей спротив, випробування пройшли дуже успішно". Петро Порошенко

Нагадаємо, що на полігоні в Одеській області пройшли успішні випробування крилатої ракети "Нептун". Вже зовсім скоро її поставлять на озброєння Військово-морських сил ЗСУ. Про це в п'ятницю, 5 квітня, повідомив в соцмережах президент Петро Порошенко.

"Вітаю всіх з вдалими випробування крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України", - написав гарант.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Раніше Знай.uа повідомляв, журналіст Юрій Бутусов заявив, що машина, яку підірвали на парковці біля гіпермаркету в Києві, належить офіцерові українських розвідслужб.

Також Знай.uа писав, що українські оборонні підприємства освоїли виробництво нелетального електромагнітного озброєння, яке виводить з ладу ворожу електроніку.