Десятки тисяч українців зараз перебувають у рабстві. Вони гарують на полях, жебракують, надають сексуальні послуги.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, заступник керівника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Олег Рикун розповів, щшо рабство модуть потрапити всі без винятку українців.

"Щоб ви розуміли, є потерпілі, які мають вищу освіту, і не одну.

Він розповів, що все залежить від того у яку експлуатацію хочуть втягнути громадян самі трафікери багато схем вербування наших громадян.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

поліція
поліція

Проте зрозуміло, що під найбільшим ударом для вербування пербувають малозабезпечені люди, ті, хто шукає роботу або ж у кого є грошові боргові зобов’язання. Саме таких людей стараються завербувати.

У листопаді 2018 року поліції вдалося викрити мережу найбільших рабовласників в історії України. Силовики відразу ж зазначали, що завдяки рослідуванню було звільнено з трудового рабства величезну кількість людей.

"Насправді це прецедентна справа. Таких справ не було взагалі ніколи. Не виявлялося за мій стаж 16 років роботи. Це вперше було звільнено стільки осіб, які піддавалися трудовій експлуатації", – говорить Олег Рикун.

Працівник поліції відзначив, що під час спецоперації було звільнено величезну кількість людей, які здебільного були безхатченками та мали залежність від алкоголю.

"Більшість із них були безхатченки. Або мали алкогольну залежність. Або були люди, які не мали постійного працевлаштування і шукали роботу на так званих п’ятачках. Біля вокзалів своїх міст", – уточнює Саченко.

У свою чергу жінка, яка одна з небагатьох вирвалась із рабства розповіла, як туди потрапляють. За ловами Олени вона стала жертвою російських наркобаронів та силовиків. Вони стараються заманити заробітчан, силою змушують їх працювати а вже потім, неначе використаний матеріал здають силовика, які таким чином закривають свої показники.

поліція
поліція

У цю кримінальну історію Олена вплуталась у 2015 році. За словами Олени, у них було тяжке фінансове становище, кредити. І, звичайно, хотілося покращити цю ситуацію. У цей момент її доньці запропонували роботу кур’єром в Росії. Пропонував знайомий. Сказав, що можна їхати всією сім’єю, але збиратися потрібно терміново.

"Це все настільки швидко відбулося, що так, мабуть, і задумано – спонтанно та швидко, що не дають часу оговтатися", – каже Олена.

Вже незабаром вона з сім'єю прибула до Моски, де всі роз'їхались по різним містам. Дочка залишилася в Москві. Чоловік поїхав до Рязані. А вона – в Липецьк.

Усі троє мали працювати кур’єрами. Олена відразу запідозрила щось неладне:

"Трансформаторна будка, під будкою чорна курточка, а під курточкою – чорний пакет".

За її словами пакунок потрібно було віднести лише до іншої будки. Проте по дорозі жінка наважилась поглянути, що ж було у пакеті. За її словами там був білий порошок.

"Взяла цей пакет. Приїхала, розвернула. Там був білий порошок. Я, звичайно, відразу зателефонувала чоловіку. Кажу, що ми кудись вляпались, – або зброя, або наркотики".

Вони відразу ж вирішили втекти, проте вже незабаром телефони чоловіка та доньки не відповідали. Пізніше стало відомо, що їх затримали поліцейські

поліція
поліція

"Він у Рязані, а вона – в Іваново. Термін у неї – п'ять з половиною, в нього – 7", – говорить Олена.

По приїзду у Дніпро жінка відразу ж звернулась до українських силовиків та розповіла про рабство у Росії та хто їй цю роботу запропонував. Силовик и спрацювали миттєво і затримали чоловіка. Він відразу ж зізнався, що був вербувальников та почав здавати всіх своїх спільників.

Нагадаємо, заробітчан завалили податками та перевірками, мільйони українців не можуть виїхати за кордон.

Як повідомляв "Знай.ua", українці потрапили у рабство за кордоном.

Також "Знай.ua" писав, що відома російська співачка розповіла про переслідування та сексуальне рабство.

Тимошенко не вистачило рішучості. Охотин про можливий союз Тимошенко і Зеленського