Українцям повернуть частину податків, які вони переплатили. Це стане можливим після врегулювання необхідного механізму.

Про це повідомляє Politeka.

Врегулюванням порядку обміну інформацією для повернення платникам податків помилкових або переплачених сум грошових зобов’язань і пені займається Міністерство фінансів України.

гроші

За наявною інформацією, помилково сплачені податки і пені, крім ПДФО, можна повернути лише на підставі заяви (включаючи електронне), яке платник податків подав у територіальний орган ДФС за місцем адміністрування протягом 1095 днів з дня офіційної переплати.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

українці

У заяві потрібно вказати назву помилково або надміру сплаченого податку, збору, платежу, його сума, дата сплати та реквізити платіжного документа, за якими відповідні кошти були перераховані до державного бюджету. А також вказати яким чином були внесені кошти - в готівковій чи безготівковій формі, переведено на поточний банківський рахунок платника податків тощо.

Також як доповнення до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого платіж перераховано до бюджету.

Повернення коштів буде здійснено набанківський рахунок, який є відкритим у заявника.

Нагадаємо,українцям пояснили механізм роботи накопичувальної пенсії. Коли стартує цей етап реформи та де зберігатимуть гроші громадян.

Як повідомляв портал Знай.ua, які привілеї можна отримати з карткою киянина. Власники отримають нові пілги. Кожна картка має п'ять категорій пільг.

Також Знай.ua писав про те, що українці з мінімальними доходами отримають додаткову грошову допомогу у квітні.