Український національний залізничний перевізник компанія "Укрзалізниця" змінить тарифи. Для більшості типів вагонів ціна зросте.

Про це повідомляють у прес-службі компанії.

"Укрзалізниця" змінює тарифи на використання своїх вагонів для перевезення вантажів. Для більшості видів вагонів ціна збільшиться, однак для деяких — вартість оренди навпаки зменшиться.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

У компанії зазначили, що тарифи на використання вагонів формуються в залежності від індексу цін виробників і вартості ремонту вагонів. За останні півроку ці показники майже не змінювалися, тому тарифи залишалися на рівні 2018 року.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Проте вже за чотири місяці 2019 року вартість нового вагона збільшилася, зросла вартість ремонтних робіт і зазнав змін індекс цін промислових виробників. Тому виникла необхідність чергового перегляду вартості вагонної складової", — повідомили в "Укрзалізниці".

Укрзалізниця
Укрзалізниця

В "Укрзалізниці" також додали, що для деяких видів вагонів тарифи на користування залишаться незмінними, а для деяких навіть зменшаться.

"За деякими типами вагонів розміри ставок збільшилися, але є деякі позиції, за якими вони не змінилися, або навіть зменшилися, наприклад, за використання автомобілевоза і критого вагона", — повідомив директор по економіці і фінансам "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев.

Варто додати, що раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" анонсувала два додаткових поїзди за маршрутом Київ-Львів на період з 24 квітня по 1 травня 2019 року згідно з фейсбук-опитуванням.

Нагадаємо, що Укрзалізниця "зашторила" проблеми у вагонах: ремонту немає, зате тепер не видно.

Як повідомляв "Знай.uа" "Укрзализныця" за добу довела гривню до ручки.

Також "Знай.uа" писав, що глава "Укрзалізниці" збирає з пасажирів данину на нові шмотки.