В Донецькій області гірничодобувний бізнес не припиняє підвищувати заробітні плати своїм співробітникам, про що пише Хвиля. З цієї причини, у деяких підземних професій середній заробіток суттєво перевищить пропозиції вугільних компаній з Польщі і Чехії для українських заробітчан.

Збільшення тарифних ставок і окладів в середньому складе 15%. У загальній складності підвищення зарплат торкнеться понад 10 тисяч співробітників восьми підприємств-партнерів «Донецьксталі», серед яких шахтоуправління «Покровське», збагачувальна фабрика «Свято-Варваринська», автопідприємство «Укрбуд», «Углепромтранс», «Шахтобудівних компанія», «Свято-Іллінський машинобудівний завод», «Свято-Покровська шахта №3», «ШАХТОСТРОЙМОНТАЖНЕ управління №1».

Шахтарі

Генеральний директор «Донецьксталі» Ільдар Салєєв розповів, що за підсумками 2018 року заробітні плати гірників в шахтоуправлінні «Покровське» виявилися на 76% вище, ніж у середньому по Україні, і на 43% вище, ніж по всій області.

Ільдар Салєєв зазначив: «Зростання фонду оплати праці збільшить надходження до місцевих бюджетів в результаті податку з доходів фізичних осіб, який вже багато років є одним з найвагоміших в їх доходній частини. Чим вище зарплати – тим більше можливостей у розвитку міст, де працюємо ми і наші партнери. Ми маємо намір регулярно проводити підвищення зарплат. Наприклад, у 2018 році зарплати співробітників ШУ «Покровське» зросли в середньому на 25%. При цьому сумарно з 2013 року середня зарплата на підприємстві зросла в 2,6 рази. Ми вже випереджаємо європейських сусідів по ряду професій і прагнемо надалі скорочувати розрив в оплаті праці за іншими».

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Шахтар

Варто нагадати, що «Донецьксталь» запустила Кадровий центр у Покровському, в якому за перший квартал поточного року працевлаштовані понад 600 осіб. На даний момент центр пропонує сотні вакансій – від водіїв автотранспортних засобів та слюсарів до зварників і гірників, з окладами від 10 до 35 тис. грн.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні з 1 травня повноцінно запрацює комунальна реформа. В силу вступить закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про ЖКП.

Як повідомляв портал "Знай.uа": сто сімнадцять підземних смітників для побутових відходів було встановлено у Києві за 2017 і 2018 роки.

Також "Знай.uа" писав, що адміністративний збір за оформлення ID-карт і закордонних паспортів збільшиться з 1 липня.