Держстат повідомляє, що середня номінальна зарплата жителів України стала вище на 8,6% порівняно з лютим 2019 року.

Середня оплата праці досягає 10237 грн у березні поточного року.

Зарплата
Зарплата

Як зазначають у Держстаті, в середньому штатний працівник отримує в 2,5 рази більше "мінімалки", сума якої становить 4173 грн.

В Українській столиці середня зарплата в березні склала 16207 грн.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Варто нагадати, що Чиновники готові припинити виплати субсидій. Хто може залишитися без пільг після перерахунку в травні.

Про це розповіли в "Сніданку з 1+1" представники Міністерства соціальної політики.

Українцям нагадали, якщо вони мають борги з оплати компослуг у розмірі 340 грн, в такому випадку є ризик залишитися без державної допомоги на наступний опалювальний період. Однак повернути пільгу можна. Найпростіший спосіб – це розрахуватися з боргами. Більш складний - зробити реструктуризацію або піти з заявою в суд.

Ще ми писали, що Пенсійний фонд України розробив портал електронних послуг, що спростить отримання українцями інформації та консультацій з багатьох питань. Зокрема, нововведення допоможуть громадянам дистанційно отримувати послуги з питань пенсійного забезпечення.

Користувачі веб-порталу зможуть прямо з дому відправити заявку на призначення або перерахунок пенсії, а також перевести пенсію з одного виду на інший. Сидячи вдома можна буде замовити потрібну довідку або записатися на прийом до фахівця.

Зареєструватися на веб-порталі можна одним із двох способів:

  • при особистому зверненні до установи Пенсійного фонду з подачею заяви про реєстрацію;
  • за наявності особистого цифрового електронного підпису, тобто електронного ключа.

Працювати в системі можна за допомогою логіна і пароля, однак у цьому випадку портал тільки прийме заявку від людини, а безпосередньо послугу доведеться отримувати у відділенні фонду, після пред'явлення паспорта і ідентифікаційного коду.

Нагадаємо, Депутатські доходи позбавили українців сну

Як раніше повідомляв "Знай.ua", З 1 травня українців будуть штрафувати за комуналку

Також "Знай.ua" писав про те, що Українцям роздадуть додаткові гроші у травні