Для 10,2 млн одержувачів пенсії в Україні було проведено індексування.

Цю інформацію повідомили в Міністерстві соціальної політики

Справа в тому, що перерахунок пенсії торкнувся не всіх. Мова йде про тих пенсіонерів, хто отримував їх по спеціальному законодавству. До їх числа відносяться прокурори, народні депутати та інші.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

У Мінсоцполітики відзначили, що пенсію не перерахували і тим пенсіонерам, які, незважаючи на достатній стаж, отримують мінімальні пенсії у зв'язку з тим, що у них були маленькі зарплати.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Пенсії збільшували по-різному. Мінімальний розмір збільшення становить 100 гривень. Надбавку в 1000 гривень отримали 2,45 млн пенсіонерів.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат, і таким чином збільшити свій дохід. Для того, щоб з'ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України (ПФУ), яке займається пенсійними виплатами.

Підвищення пенсій
Підвищення пенсій

Нагадаємо, що Данило Гетьманцев, який є радником новообраного президента Володимира Зеленського, розповів, що влада намагалася підкупити українців індексацією пенсій. Однак, це спровокувало дефіцит пенсійного фонду і фонду соціального страхування.

"Індексація пенсій сильно ускладнила проблему недофінансування соціальних фондів. Я не кажу, що не треба індексувати пенсії, дуже треба, але не "під вибори". Тепер є колосальний дефіцит Пенсійного фонду, дефіцит Фонду соціального страхування. Ось у мене в серпні народився син, а декретні ми отримали в березні", — відзначає Гетманцев.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Раніше ми писали, що згідно з новим законом про житлово-комунальні послуги, українців, які накопичують борги, змусять заплатити більше. З травня вступає в силу положення про нарахування боржникам пені за прострочення оплати платіжок.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Зеленського призвали "попрощаться" з Радою.

Також "Знай.uа" писав про те, що Богдан назвав майбутніх чиновників Зеленського.