Голова "Укравтодору" Славомір Новак наділив майже всіма своїми повноваженнями колишнього начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдана Юліка, про що повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Напишу вам про щось дуже схоже на #нахабна_зрада, що відбувається у нас прямо на очах. Пам‘ятаєте знамениту дорогу...

Geplaatst door Max Nefyodov op Zaterdag 4 mei 2019

Починаючи з 25 квітня Юлік має право візувати всі проекти нормативних актів "Укравтодору", координувати роботу по дорожньому будівництву, підписувати всі документи (які можна делегувати). Нефьодов зазначив, що це практично новий глава компанії, а також пригадав про дорогу в Тернопільській області, яку розділили на 177 відрізків по 40 метрів, щоб уникнути тендеру.

Ремонт доріг

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Заступник міністра має на увазі 177 договорів Служби автомобільних доріг в Тернопільській області, які уклали в 2018 році з місцевою компанією "БМБуд". Кожен з них полягав на суму не більше 200 тисяч гривень, що виключало необхідність у відкритих торгах. Загальна сума угод становила 26,8 млн гривень, при цьому мова велася лише про 7 дорогах, які просто розбили на 177 відрізків по 40 м кожна, після чого уклали на ремонт кожного з них окремий договір. Власники ТОВ "БМБуд" – жителі Тернополя Олександр Івахів і Андрій Самарик, при цьому їм також належать фірми "БМ-Строй", "Тернопіль транс сервіс" і "Експерт проект плюс".

Учасники схеми

Фахівець підкреслив, що після цього Юліка підвищили і перевели до центрального апарату Укравтодору для управління департаментом якості. Заступник міністра резюмував: "24 квітня Новак запропонував призначити героя своїм першим заступником. Кабмін дебатував питання і вирішив все-таки хоча б перевірити факти. 25 квітня Новак просто уповноважив Юліка візувати всі проекти нормативних актів Укравтодору, координувати всю роботу по дорожньому будівництву, підписувати всі документи".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український блогер Михайло Чаплига розповів подробиці зустрічі Володимира Зеленського з головами партій. Він також зазначив, що найбільш адекватним на зустрічі з новообраним президентом був Новінський.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомий український політолог Юрій Романенко висловився з приводу так званих "порохоботів". Він зазначив, що вони все раптово кудись пропали і не пишуть хвалебні пости про Порошенка.

Також "Знай.uа" писав, що перший президент нашої країни Леонід Кравчук дав цінну пораду новообраному гаранту Володимиру Зеленському про те, як повернути мир на Донбасі.