Голова Верховної Ради Парубій підписав законопроект про функціонування української мови як державної. Це сталося на засіданні Верховної Ради у вівторок, 14 травня.

Перед тим, як підписати закон про мову Верховна Рада відхилила чотири проекти постанови про скасування рішення про ухвалення закону про мову.

Парубій виступив з емоційною промовою і застеріг депутатів, які думають, що "політична кон'юнктура змінилася".

"Як тільки ви доторкнетеся або спробуєте зробити ревізію або закону про мову, або декомунізації, або питання питання церкви, ви відчуєте весь гнів українського народу і потужну волю українського народу", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Парубій підписував законопроект під оплески депутатів, які були присутні і назвав день "історичним".

"В найближчі години або дні його підпише президент України", — сказав Парубій.

Раніше повідомлялося, що окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні заяви активістки Олени Бережної, яка просила заборонити спікеру Ради Андрію Парубію підписувати і публікувати закон про мову.

зокрема, рішення суду йдеться, що заявник не довів протиправності дій спікера українського парламенту.

"Суд вважає, що заявником не було доведено очевидною протиправності дій спікера парламенту, не було надано жодного доказу на підтвердження", -йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Нагадаємо, на сайті Ради з'явилася петиція про скасування мовного закону.

Як повідомляв Знай. ua, Європа почала писати назви українських міст правильно.

Знай. ua писав, що суд зробив несподівану пропозицію Парубію.